2017-06-25 08:47:05• hírek • Szatmár.ro

Gálával és díjesővel zárta az évadot a Harag György Színtársulat

Szombaton tartotta gáláját a társulat, amelyen átadták a közönség- és szakmai díjakat és egy színésszel bővült az örökös tagok listája is.

A társulat minden tagja színpadra lépett szombaton, az Évadzáró Gála alkalmával. Vidám jelenetek, operett, szavalat tették színessé az előadást, na meg a fel-feltűnő, csintalan tündérek, akik rímekben beszélve, varázslatokat is bevetve szólították színpadra a fellépőket.

A gála minden évben az aktuális évad kiértékelésének, a legjobbak díjazásának az alkalma. Ez idén sem volt másként. Bessenyei Gedő István művészeti igazgató ismertette a közvéleménykutatások eredményeit, amelyből kiderült egyebek mellett, hogy az évad legkedveltebb nagyszínpadi előadása a Csókos asszony volt, gyermekelőadásból a Dzsungel könyvét szerette a közönség a legjobban, a stúdióelőadások esetében pedig a Semmi volt az abszolút kedvenc.

A közönségszavazáson a szatmári publikum Nagy Csongor Zsoltot és Kovács Nikolettet tartotta a legjobb drámai színésznek, illetve színésznőnek. Komikusként Péter Attila Zsolt és Bogár Barbara a közönség kedvencei, epizód-szerepéért pedig Marosszéki Tamás és Bándi Johanna kapott elismerést.

A gálán örökös bérletet vehetett át Szilágyi Éva, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatónője, aki munkássága során sokat tett azért, hogy a fiatalok megszeressék a színházat, de amiben tudta, segítette a társulat munkáját is.

Az egész éves önzetlen segítségéért Ugocsán Juliánna kapott elismerést, ugyanis a nyugdíjas színházi fodrász nagy bajból húzta ki a csapatot. Az Angyalka-díjjal kitüntetett Kecskés Lénárd világosító és a Diószeghy Olga díjjal kitüntetett Pop Mónika is a sokszor láthatatlan, de nélkülözhetetlen háttérszemélyzet tagjai.

A gála során színpadra szólították a társulat munkáját segítő fiatal önkénteseket is, ezzel is megköszönve a munkájukat.

A Baranyai Zoltán emlékdíjat idén Moldován Blanka kapta meg. A társulat nívódíjait idén Kovács Nikolett, Bandura Emese, Nagy Csongor és Marosszéki Tamás kapták.

Az est legjobban várt bejelentése minden évben a szakmai nagydíjakhoz kötődik. A Poszet Kft. által támogatott Ács Alajos-díjat idén Bodea Tibornak ítélték oda, az Autonet Import kft. által támogatott Harag György-díjat pedig  Rappert-Vencz Gábor vette át.

Egy új örökös taggal bővült a Harag György Színtársulat csapata: Bessenyei Gedő István igazgató áldásként élte meg, hogy édesapját, Bessenyei Istvánt avathatta örökös taggá. A színművész 1981 óta tagja a társulatnak.

A gála a hagyományokhoz híven zsíroskenyeres-borozós könnyed beszélgetésekkel zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: