2011-11-24 11:48:47• hírek • Balog Anita

Gálaműsorral ér véget a Mindenkinek becsengettek program

A "Mindenkinek becsengettek" című programot lezáró gálaműsorra november 26.-án, 10 és 13 óra között kerül sor az Északi Színházban.

A szatmárnémeti Caritas partnerként működött közre a Nyíregyházi Down Egyesület pályázatában, melynek célja a fogyatékosok elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük könnyebbé tétele volt. Emellett lehetőséget biztosítottak a programban résztvevő város iskoláinak, óvodáinak tapasztalatszerzésre, módszereik tesztelésére, valamint lehetőséget adtak az iskolákban tanuló gyerekek toleranciaképességének fejlesztésére. Szatmárnémeti és Nyíregyháza mellett szintén partner volt az ukrajnai Ungvár városa.

A program során a középsúlyos szellemi fogyatékos gyerekeket vittek be iskolai közösségekbe heti 1-2 alkalommal 7-8 héten át gyógypedagógus kíséretében. Szatmárnémetiben a Szent József Gyermekrehabilitációs Központ óvodás csoportjának tagjai vettek részt ezeken a látogatásokon. A közösen eltöltött idő során az egészséges és sérült gyerekek által közösen tanult táncot, éneket, a közösen készített rajzokat együtt mutatják majd be az északi színházban megtartott programzáró gálán, amelyen nem csak a szatmáriak, hanem a nyíregyházai Down Egyesület tagjai is részt  vesznek.

Közös foglalkozás a Mindenkinek becsengettek program keretében

A  „Mindenkinek  becsengettek!"  program  gáláján  tehát szerepelnek  majd  az  abban  résztvevő  gyerekek, a Szatmárnémeti Északi Színház román társulata pedig színes programokkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az "Örök fiatalság" című előadás királya vezeti végig a gyermekeket és a szülőket a különleges gyermeknap során, a csemeték előadása után pedig Cserey Csaba dobművész készül nem mindennapi, interaktív dobelőadással. Hazamenni a végéig nem érdemes, hiszen a gála végén értékes tombolaajándékok várják gazdáikat, az előadások közben pedig arcfestés és lufihajtogató bohóc színesíti a színházi programokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: