2014-01-08 17:54:09• hírek • Kocsis Zoltán

Galajda: egy év alatt 219 műtétet végeztünk el!

Galajda Zoltán szerint teljességgel alaptalanok Dorel Coica szatmárnémeti polgármester személyét és az általa vezetett érsebészeti osztályt illető kritikái. „Coica úr nem ért az érsebészethez, ezért nem tudhatja, miként működik egy ilyen osztály", jelentette ki Galajda.

Szatmárnémeti polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt állította, fölösleges pénzkidobás csak az érsebészeti osztály kialakítása és üzemeltetése, mivel Szatmárnémetinél nagyobb városok sem merik vállalni annak költségeit. Ráadásul „az ott dolgozó doktornak néha eszébe jut Szatmárnémetibe jönni és akkor esetleg elvégez egy operációt is", jelentette ki Coica.

Erre reagálva Galajda elmondta, az érsebészeti osztály alig egy éve működik. Ezalatt ki kellett alakítania és képeznie a megfelelő személyzetet. Mindezt olyan körülmények közepette, hogy ő maga Debrecenben dolgozik, oda köti a szerződése. Mindezek ellenére az elmúlt egy évben 219 operációt ejtettek meg az osztályon, ebből kilenc volt nyitott szívműtét. Nem kevesebb, mint 67 felső végtagot mentettek meg és mindössze egyet veszítettek el.

„Időszűke miatt Szatmárnémetiben gyakran éjszaka kellett dolgoznom. Havi 300 eurót költöttem csak az üzemanyagra Debrecen és Szatmárnémeti között", jelentette ki.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Adrian Stef tanácselnök szót ejtett a Gheorghe Lazar utcai járóbeteg-ellátóról is. Reményének adott hangot, hogy az intézmény március körül megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt. Ismertette továbbá a törvényt, amely kimondja: a járóbeteg-ellátón minden olyan osztálynak jelen kell lennie, amilyen osztály az adott város kórházában működik. Amennyiben ezek mellett marad szabad terület az épületben, akkor azok értékesítéséről, a törvény szellemében, nyilvános licit útján döntenek majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: