2011-05-14 18:45:48• hírek • Kocsis Zoltán

Gálaelőadással ért véget a Hám János napok

Huszadik születésnapját ünnepelte ezen a hétvégén a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a két napos ünnepségsorozat pedig egy nagyszabású, színvonalas gálaelőadással ért véget a Dinu Lipatti Filharmóniában.

Szombat délután 17 órára dugig megtelt a Filharmónia épülete, túlzás nélkül állítható, egyetlen üres széket sem lehetett látni sem a nézőtéren, sem a páholyokban, de még a karzaton sem.

A jubileumi Hám János napok mottójának a szervezők az idén a „Krisztus szeretete sürget minket" (2 Kor 5,14) bibliai idézetet választották és mintha ennek akartak volna megfelelni: egy rövid köszöntő után, melyben üdvözölték a jelenlévőket, máris kezdetét vette az előadás. A fellépők dinamikusan követték egymást, színpadra léptek a tanintézmény jelenlegi és egykori diákjai mellett a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Kollégium és Gimnázium valamint a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont tanulói.

Az előadások palettájáról az egyházi dalok mellett nem hiányozhattak a világi dalok, a népdalok, a versek, a zongorajátékok sem, és helyet kapott Karinthy Frigyes Futurista Drámája valamint Andrew Lloyd Webber egyik musicalje is. Az igazán változatos, minden igényt kielégítő előadást még az önálló életre kelő zongora sem tudta megzavarni, sőt, mint egy jól beépített kabaréjelenet, közelebb hozta egymáshoz az elődadókat és a szép számú közönséget, amely a végén felállva, vastapssal köszönte meg a tartalmas szombat délutáni programot.


Hám János Gála


Előtte, és a frenetikusra sikeredett finálé előtt, Ádámkó István Csaba, a tanintézmény igazgatója mondott rövidke beszédet, melynek vezérmotívuma a köszönetnyilvánítás volt: háláját fejezte ki az iskola egykori és jelenlegi diákjainak illetve tanárainak, a szülőknek, a testvérintézményeknek, a vendégeknek.

A finálén Tolcsvay László Magyar Miséjének Elbocsátás című dala szólalt meg, mintegy szimbolikusan elbocsátva egymástól a közönséget és az elődadókat egy igazán nagyszerű délutáni műsort követően.


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála


Hám János Gála



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: