2011-11-02 00:01:46• hírek • Kocsis Zoltán

Köteles büntetőt hárított, a Genk pontot rabolt a Chelsea-től

Meglepetések sorát hozta a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik csoportkörének első játéknapja. Mindamellett, hogy némileg váratlanul pontot veszített a Chelsea és a Milan, a legnagyobb szenzációt talán az APOEL Nicosia szolgáltatta azzal, hogy folytatta menetelését. Ám ez már lassan nem meglepetés. Mindenképpen örömteli, hogy magyarok több helyütt is főszerepet játszottak.

Köteles László és Tőzsér Dániel rögtön az E csoportban, hisz mindketten végig a pályán voltak a Genk színeiben a Chelsea ellen. Köteles ráadásul a 40. percben kivédte David Luiz tizenegyesét, ezzel pedig jelentős szerepet vállalt abban, hogy a szünetben az angolok csak egy góllal vezettek Ramires révén. Na meg abban is, hogy a belgák végül meglepetésre pontot raboltak, mivel Vossen a 61. percben kiegyenlített.

A csoport másik találkozója, a Valencia - Leverkusen összecsapás egyben az est egyik rangadója volt. A mérkőzés gyakorlatilag hazai góllal kezdődött, hisz 10,5 másodperccel (!) a kezdő sípszó után Jonas kihasználta Leno kapus rossz passzát és a hálóba csavart. Ezzel mindössze 0,3 másodperccel maradt le a BL-történelem leggyorsabb góljáról, amit 2007-ben Roy Makaay a Bayern München színeiben a Real Madrid ellen szerzett.

A németek Kiessling fejesével fél órával később kiegyenlítettek, majd újabb fél óra múlva Soldado ismét előnyhöz juttatta a spanyolokat. Akik ezúttal nem vártak újabb fél órát, Rami pedig a 75. percben eldöntötte a három pont sorsát.

Az est másik rangadója, az Arsenal - Marseille nem hozott gólt. Sőt, meglepetésre, a helyzetek alapján a franciák álltak közelebb a győzelemhez. Szintén meglepetésre Megyeri Balázs védte az Olympiakosz kapuját a csoport másik meccsén Dortmundban - az idei szezonban először. Grosskreutz 7. percben megeresztett bombájával nem tudott mit kezdeni, ezzel pedig a németek megszerezték első győzelmüket és ismét versenyben vannak a továbbjutásért.

Köteles kivédi Luiz büntetőjét fotó: chelseafc.com

A G csoportban az UEFA-kupa 2008-as győztese, a Zenit a trófeát egy évvel később elhódító Sahtar Donyecket fogadta. A találkozón végig az oroszok támadtak többet és Lombaerts fejesével meg is nyerték a keleti rangadót - minek következtében Mircea Lucescu együttese egyre nagyobb bajban van.

Mint ahogy nagy bajban van az UEFA-kupából Európa-ligává lett trófea legutolsó nyertese, a Porto is. A „sárkányok" Cipruson szerették volna helyrehozni a hazai botlásukat az APOEL ellen, ám még nagyobb égés lett belőle. A Nicosia ugyanis Ailton büntetőjével a 42. percben megszerezte a vezetést, amit Hulk csak a 88. percben egalizált, szintén tizenegyesből. Csakhogy ez nem törte meg a hazaiakat, akik a ráadás perceiben Manduca révén ismét betaláltak és lassan tényleg számolni kell velük a továbbjutás terén. Már csak azért is, mert továbbra is vezetik a csoportot.
Meglepetés született a H csoportban is, ahol a Milan az első félidő után gólokkal vezethetett volna a BATE Boriszov otthonában, amennyiben Robinho is olyan százalékban használta volna ki a ziccereit, mint ahogy azt Ibrahimovic tette. A szünet után az olaszok kicsit elaludtak, amit a BATE Renan büntetőből szerzett góljával büntetett. A végén pedig már hiába nyomott a Milan, nem tudott újabb gólt szerezni.

Ziccerrel kezdett a Barcelona ellen a Plzen, majd jött a tavaly még a Temesvárban futballozó Cisovsky, aki buktatta Messit - a tizenegyes jogos volt, a piros már nem annyira. Az argentin értékesítette a büntetőt, majd még további kétszer is betalált, és Fabregas is megszerezte első BL-gólját a Barcelona színeiben. Ezzel a Barcelona és a Milan az első két csapat, amely továbbjut, a következő fordulóban pedig a San Siróban egymás ellen dönthetnek a csoportelsőség kérdéséről.

Keddi eredmények:
E csoport:

Genk - Chelsea 1-1
gólok: Vossen (61.) illetve Ramires (26.)
a hazaiaknál Köteles László és Tőzsér Dániel végig a pályán volt

Valencia - Leverkusen 3-1
gólok: Jonas (1.), Soldado (65.), Rami (75.) illetve Kiessling (31.)
A csoport állása: 1. Chelsea 8p., 2. Leverkusen 6p., 3. Valencia 5p., 4. Genk 2p.

F csoport:
Arsenal - Olympique Marseille 0-0
Dortmund - Olympiakosz Pireusz 1-0
gólok: Grosskreutz (7.)
A vendégek kapuját Megyeri Balázs védte
A csoport állása: 1. Arsenal 8p., 2. Marseille 7p., 3. Dortmund 4p., 4. Olympiakosz 3p.

G csoport:
Zenit Szentpétervár - Sahtar Donyeck 1-0
gól: Lombaerts (45.)
a hazaiaknál Huszti Szabolcs a kispadon sem kapott helyet, míg a vendégeknél Razvan Rat végig ott ült

APOEL Nicosia - Porto 2-1
gól: Ailton (42., 11-es), Manduca (90.) illetve Hulk (88.)
a vendégeknél Cristian Sapunaru végig a kispadon ült
A csoport állása: 1. APOEL 8p., 2. Zenit 7p., 3. Porto 4p., 4. Sahtar 2p.

H csoport:
BATE Boriszov - Milan 1-1
gólok: Bressan (55., 11-es) illetve Ibrahimovic (22.)
Viktoria Plzen - Barcelona 0-4
gólok: Messi (24., 11-es, 45., 90.), Fabregas (72.)
A csoport állása: 1. Barcelona 10p., 2. Milan 8p., 3. BATE 2p., 4. Plzen 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: