2011-11-23 00:04:01• hírek • Kocsis Zoltán

Csúnyább is lehetett volna, a végére izgalmas lett

Csodára lett volna szüksége az Otelul Galacnak a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó két fordulójában, hogy tavasszal is folytathassa az európai porondon. A csodát azonban a Basel negyed óra után szertefoszlatta! Továbbjutott a Bayern, az Inter, a Benfica, a kiesésé szélén viszont a Lyon és a Manchester City, de bajban lehet a United is.

A szatmári Adrian Salageanuval a kezdőben bátran és lendületesen kezdett a Galac, amely a 4. percben máris ziccerhez jutott, egy bal oldali beadást követően azonban Cristian Sarghi közelről a kapu fölé lőtt. Továbbra is a svájciak térfelén maradtak a hazaiak, ám a Baselnek egy lövés is elég volt a gólszerzéshez: a 10. percben Benjamin Huggel készítette le a labdát Fabian Freinek, aki futtában el is lőtte azt, a gólhoz azonban Branko Grahovac kapus hibája is kellett. Nem tellett el négy perc és máris kettővel vezetett a Basel: ismét a bal oldalon futott végig a tanítani való kontra, Marco Streller Alexander Feri elé tálalt, aki 12 méterről, kapásból lőtt a kapuba. A két bekapott gól semmissé tette a Galac lendületét és önbizalmát, erejükből nem is futotta csak Salageanu és Ionut Neagu távoli lövéseire. Ezzel szemben a 37. percben már három volt a vendégek előnye, miután Milan Perendija felszabadítás helyett A.Frei-ban rúgta a labdát, ami Streller elé pattant, ő pedig nem hagyta ki a ziccert.

A második félidőre egy elégedett svájci és egy hitehagyott román csapat futott ki a pályára, minek köszönhetően Granit Xhaka helyzetén és Salageanu egy veszélyes szabadrúgásán kívül sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán. Mígnem a 72. percben Gabriel Giurgiu egy 17 méteres lövéssel meg szerezte a hazaiak becsületgólját. Sőt, hat perccel később Park Dzso-Ho hatalmas hibája után Liviu Antal közelről Yann Sommer kapujába bombázott.

Ettől kicsit megroggyant a Basel védelme, ennek ellenére ziccert ők, pontosabban Jacques Zoua hagyott ki az utolsó pillanatokban, ami egyben azt jelenti, hogy a Galac az első román csapat, amely öt vereséggel nyit a BL-csoportkörében. Az újabb zakóval ráadásul az is eldőlt, hogy az Otelul az Európa-ligában sem folytathatja.

A Basel honlapja szerint Streller volt a meccs embere fotó: uefa.de

A C csoport másik meccsén előbb a Benfica, majd a Manchester United is vezetett, ám végül a két gárda megosztozott a pontokon. Ez azt jelenti, hogy az utolsó forduló előbb a ManU, a Benfica és a Basel egy ponton belül van, de a Galacot fogadó Benfica máris továbbjutott, mivel legrosszabb esetben is csak egyik csoporttársa előzheti meg. Bázelben ki-ki meccset vív egymással a svájci és az angol bajnok.

Szintén ki-ki meccset játszik majd egymással a Lille és a Trabzonspor, miután a francia bajnok nagyon simán nyert a CSZKA Moszkva otthonában, míg az Inter 1-1-et ért el Törökországban. Az olaszoknak ezzel nem csak a továbbjutás, de a csoportelsőség is biztossá vált. Amennyiben a Lille és a Trabzon nem bír egymással, könnyen lehet, hogy nevető harmadikként a CSZKA lép tovább, ehhez azonban Milánóban le kell majd győznie a motiválatlan Intert.

A Bayern München lehengerlő játékával máris „halálra ítélte" a „halálcsoport" másik három tagját: a bajorok Ribery duplájával és Gomez góljával a Villarrealt is legyőzték, így senki nem veheti el tőlük a csoport első helyét.

A második helyért viszont hatalmas távolsági csata lesz majd, miután az est rangadóján a Napoli Cavani duplájával teljesen megérdemelten legyőzte a Manchester City-t és ezzel meg is előzte az angolokat. A dél-olasz gárda ezzel saját kezébe vette a sorsát: ha az utolsó játéknapon legyőzi az eddig pont nélküli Villarrealt, akkor teljesen mindegy, hogy a City mire megy saját szurkolói előtt a Bayernnel.

A mezőnyben egyetlen olyan csapat volt, amely nem kapott és egyetlen, amely nem rúgott gólt. Ez a két gárda a Real Madrid és a Dinamo Zágráb volt, és ők a spanyol fővárosban futottak össze. Bár mindkét fenti sorozat megszakadt, ebben nem volt sok köszönet a horvátok számára. A Real kilenc perc után három, húsz perc után pedig már négy góllal vezetett (új BL-rekord). A spanyolok a szünet után sem álltak le, újabb két gólt szereztek, ám az örömfociban kicsit megfeledkeztek a védekezésről, így az utolsó tíz percben a vendégek kétszer is betaláltak.

A csoport másik meccsén Lyonban nem született gól, így az Ajax és az Olympique az utolsó fordulóban dönt a továbbjutásról. A franciáknak akkor van esélyük, ha nagyon megverik a Dinamót Zágrábban, az Ajax pedig nagyon kikap otthon az eddig hibátlan Real Madridtól.

Keddi eredmények:
C csoport:

Otelul Galac - Basel 2-3
gólok: Giurgiu (75.), Antal (81.) F.Frei (10.), A.Frei (14.), Streller (37.)

 

Manchester United - Benfica 2-2
gólok: Berbatov (29.), Fletcher (58.) illetve Jones (3., öngól), Aimar (60.)
A csoport állása: 1. Manchester 9 pont, 2. Benfica 9p., 3. Basel 8p, 4. Galac 0p

A csoport:
Bayern München - Villarreal 3-1
gólok: Ribery (3., 69.), Gomez (23.), Ribery illetve de Guzman (50.)

Napoli - Manchester City 2-1
gólok: Cavani (17., 49.) illetve Balotelli (33.)
A csoport állása: 1. Bayern 13., 2. Napoli 8p., 3. Manchester 7p., 4. Villarreal 0p.

B csoport:
CSZKA Moszkva - Lille 0-2
gólok: Berezuckij (49., öngól), Sow (69.)

Trabzonspor - Inter 1-1
gólok: Altintop (23.) illetve Alvarez (17.)
A vendégeknél Cristian Chivu végig a pályán volt
A csoport állása: Inter 10p., 2. Trabzonspor 6p., 3. Lille 5p., 4. CSZKA 5p.

D csoport:
Real Madrid
- Dinamo Zágráb 6-2
gólok: Benzema (2., 66.), Callejon (6., 49.), Higuain (9.), Özil (20.) illetve Beciraj (81.), Tomacek (90.)

Olympique Lyon - Ajax 0-0
A csoport állása: 1. Real Madrid 15., Ajax 8p., 3. Lyon 5p., 4. Dinamo 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: