2013-10-04 11:37:51• hírek • MTI

Galac megyében tíz nap alatt 22 érezhető földrengés volt

Földrengések sorozata okoz nyugtalanságot Románia dél-keleti részén, Galac  megyében, ahol az elmúlt tíz napban mintegy 22, a lakosság által is észlelt földrengést jegyeztek fel.

Csak csütörtökön hat földmozgás volt a térségben, ezek közül a legnagyobb a Richter skála szerint 3,8-es erősségű volt. A többiek 2,8 és 3,6 közötti fokozatúak voltak.

A 2,5-esnél gyengébb földmozgásokat is beleszámítva a rengések száma elérte a 37-et - jelentette ki Constantin Ionescu, a román földtani intézet igazgatója a Mediafax hírügynökségnek.

Ionescu szerint e rengések a földkéreg természetes mozgási folyamatának részei, s azokat nem lehet más tevékenységekkel kapcsolatba hozni. Korábban ugyanis felmerült annak gyanúja, hogy a térségben zajló kőolaj-kitermelés okozza a gyakori földrengéseket.

A földmozgások által leginkább érintett Izvoarele településen - amely a Galac megyei Slobozia községhez tartozik - a helyi lakosok csütörtökön elzártak egy országutat. Így fejezték ki elégedetlenségüket amiatt, hogy a hatóságok szerintük nem tájékoztatják őket a jelenségről és annak okairól, illetve kénytelenek állandó készenlétben és riadalomban élni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: