2011-04-19 10:59:19• hírek • Kocsis Zoltán

Galac, Temesvár vagy Vaslui?

Tovább élesedik a verseny a bajnoki címért a román labdarúgó bajnokság élvonalában, a Liga1-ben: a Galac és a Temesvár folyamatos botladozásait kihasználva a Vaslui befogta a két élen állót és számára is lőtávolon belülre került a bajnoki cím. Bármelyikőjük végez a tabella élén, biztosan premier születik: a Kolozsvári CFR és Urziceni után egy újabb olyan csapat szerzi meg az aranyérmet, amelynek ez a bravúr korábban még nem sikerült.

A 27. forduló legnagyobb szenzációja a Temesvár veresége volt: a bánságiak első alkalommal hagyták el vesztesen a pályán az idei szezonban. Az utóbbi hetekben megszokottakhoz hűet hiába rúgott gólt a lila-fehér gárda az utolsó percekben Alexa révén, a Rapid ekkor már 3-1-re vezetett Bozovics, Roman és Pancu góljainak köszönhetően. A Temesvár ezzel 330 nap után szenvedett vereséget a bajnokságban, míg az idegenbeli meccseket figyelembe véve még hosszabb sorozata szakadt meg: nem saját közönsége előtt 490 nap után kaptak ki ismét a lila-fehérek.

Botladozik a Temesvár (utolsó öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni), de botladozik az egykor biztos előnnyel vezető Galac is: utolsó öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, kettőt elveszített. Kettőt pedig döntetlenre hoztak a piros-kék-fehérek, ebből a legutóbbit a 27. fordulóban a Dinamo ellen. Pedig a Galac a 87.percben még 3-1-re vezetett (Antal, Giurgiu és Pena góljaira C.Munteanu tudott csak válaszolni), ám a fővárosiak a hajrában Tucudean és Grigore révén kétszer is betalálták, ezzel megmentve az egyik pontot.

A Galac ezzel együtt egy ponttal visszaelőzte a Temesvárt és ismét az élre állt, csakhogy most már a Vaslui csaholását is ott érezheti maga mögött. A moldvai sárga-zöldek Wesley, Adailton és Bello góljaival könnyedén verték az őszi önmagától tavasszal messze elmaradó Medgyest és ezzel két pontra megközelítették az éllovast. A Vaslui nagyszerű formában van, 2011-ben még nem szenvedett vereséget, kilenc mérkőzése közül ötöt megnyert. Amennyiben sikerült volna elkerülnie az olyan meglepetésnek számító pontveszteséget, mint a Brassó vagy a Beszterce elleni, akkor már magabiztosan vezetné a tabellát. Amennyiben azonban sikerül tartaniuk remek formájukat, akkor ez alighanem elkerülhetetlen fejlemény lesz.


Adailton a Parma, a PSG, a Genoa és a Bologna után Vasluiban igazi vezéregyéniség lett fotó: vasluifc.ro
Adailton a Parma, a PSG, a Genoa és a Bologna után Vasluiban igazi vezéregyéniség lett fotó: vasluifc.ro


Ami a többi mérkőzést illeti: a két évvel ezelőtt még bajnoki címet nyerő Urziceni megszerezte első győzelmét 2011-ben, az áldozat a Beszterce volt. A bajnoki címvédő CFR pedig folytatja tavaszi produktumát, megszerezte ugyanis ötödik (zsinórban harmadik) döntetlenjét, ezúttal Brassóban. Ennek köszönhetően elkövette azt a bravúrt, hogy az újonc városi rivális Universitatea (amely az „U-s" derbin 3-0-ra legyőzte a Craiovát) pontszámban beérte a tavalyi aranyérmest - a kilencedik pozícióban.

A bajnoki tabella élén az 51 pontos Vaslui beérte tehát az 53 egységet gyűjtő Galacot valamint az 52 pontos Temesvárt, az élboly mögött pedig a Steaua (46), a Rapid (45) és a Dinamo lassan bebiztosítja az Európa-ligás indulás jogát.

A 27. forduló eredményei:
Urziceni
- Beszterce 2-1
gólok: Patras (6.), Rusescu (76.) illetve Balba (80.)

Galac - Dinamo 3-3
gólok: Antal (31.), Giurgiu (52.), Pena (54.) illetve C.Munteanu (36.), Tucudean (87.), Grigore (90.)

Pandurii - Astra 1-0
gól: Voiculet (85.)

Sportul - Steaua 1-2
gólok: Irimia (65.) illetve Maicon (79., 86.)

Marosvásárhely - Branesti 4-0
gólok: Rus (30.), Didi (37.), Ruiz (45.), Bar (77., öngól)

Brassó - Kolozsvári CFR 2-2
gólok: Ilyés (64.), Distefano (80., 11-es) illetve Koné (17.), Rada (78.)

Rapid - Temesvár 3-2
gólok: Bozovics (11.), Roman (33.), Pancu (61.) illetve Zicu (19.), Alexa (86.)

Kolozsvári Universitatea - Craiovai Universitatea 3-0
gólok: Cojocnean (39., 45.), Morar (92.)

Vaslui - Medgyes 3-0
gólok: Wesley (20.), Adailton (37.), Bello (42.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: