2014-03-10 10:34:27• hírek • Szatmar.ro

Gaál Gergely országgyűlési képviselő Szatmár megyében

Pataki Csaba megyei RMDSZ elnök meghívására szombaton Szatmár megyébe látogatott Gaál Gergely magyarországi Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő. Az egynapos út során Gaál Gergely találkozott a helyi ifjúsági szervezetek képviselőivel, kerekasztal-megbeszélést folytatott Egri község elöljáróival, valamint részt vett a XIII. Túrterebesi Borversenyen.

„Az anyaországiak hosszú éveken keresztül csak átutaztak a partiumi megyéken, úticéljuk elsősorban Székelyföld volt. Ezen a gyakorlaton változtatni kell" - hangsúlyozta többször is Gaál Gergely képviselő Szatmár megyei látogatása során. A Fidesz-KDNP színeiben parlamenti mandátumot nyert fiatal politikus elmondta, ő nem először jár Szatmár megyében, a megyei RMDSZ-szel már évek óta baráti viszonyt ápol.

Ennek a jó viszonynak az ápolását folytatandó érkezett szombaton ismét Szatmár megyébe Pataki Csaba szenátor meghívására. A politikust elkísérte Kiss András is, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Informásiós Centrum igazgatója. A délelőtt folyamán a magyarországi képviselő előbb az RMDSZ fiataljaival találkozott, majd az RMDSZ megyei elnökének kíséretében Egri község előljáróival folytatott megbeszélést. „Történt szemléletváltás a magyar nemzetpolitikában, mi már nem Budapestről akarjuk megmondani, hogy mi itt a helyzet, hanem meg akarjuk hallgatni Őnöket. Meg kell ismerjük egymás problémáit ahhoz, hogy segíthessünk" - jelentette ki Gaál Gergely. A képviselő ugyanakkor felhívta az egriek figyelmét, hogy már csak néhány nap van hátra a magyarországi választásokra való regisztráláshoz. Aki ezt nem tette meg, sürgősen lépjen, hogy április 6-án élni tudjon jogaival.

Az egri találkozót követően Gaál Gergely a XIII Túrterebesi Borversenyre látogatott ki, ahol elmondta, ő is otthonosan érzi magát a településen, hisz szülőhelyét, a Budapest melletti Solymárt szintén német származásuak lakják.

Pataki Csaba szenátor a Fidesz-KDNP-s képviselő látogatása kapcsán elmondta, fontosnak érzi ezeket a baráti, ismerkedő látogatásokat. „Egribe és Túrterebesre látogattunk ki, két, gazdasági, társadalmi, nemzetiségi és politikai szempontból különböző településre. A politika nem működik élő kapcsolatok nélkül, fontos, hogy az anyaországi politikusok eljussanak ezekbe a közösségekbe, megismerjék az itt élők problémáit" - összegezte a látogatás eredményeit Pataki Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: