2014-08-01 12:51:47• hírek • Kocsis Zoltán

GPS-rendszerrel követik majd a helyi rendőröket

A közeljövőben GPS-rendszerrel szerelik fel a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség munkatársait, döntött csütörtökön a városi tanács. A lépéstől a szervezet hatékonyságának növelését remélik a vezetők.

„Azt a paradox helyzetet érzékelem, hogy a helyi rendőrség vezetői minden egyes alkalommal azt mondják, hogy minden rendben van a működésükkel és a városi közbiztonsággal, a lakosság mégis elégedetlen", mondta Butka Gergely. „Ezzel a beruházással egyrészt reméljük, hatékonyabbá tudjuk tenni a rendőrség tevékenységét, másrészt pedig nagyobb kontrollt tudunk gyakorolni az alkalmazottak fölött", folytatta a tanácsos, aki hónapokkal ezelőtt kezdeményezte a rendszer bevezetését.

A csütörtöki döntés következtében az önkormányzat beszerez egy GPS-rendszert, minek köszönhetően minden egyes helyi rendőr kap egy övre szerelhető GPS-készüléket. Ezzel egyrészt a diszpécser-szolgálat nyomon tudja követni, melyik egység merre tartózkodik és bejelentés esetén a legközelebbi egységet tudja riadóztatni. Másrészről a járőregységek munkáját is meg tudja könnyíteni, hisz pillanatok meg tudják nézni, hova is kell kiszállniuk.

Legalább ennyire fontos azonban, hogy ily módon nyomon lehet követni: merre járt a nap folyamán a járőregység, merre járőrözött, hol mennyi időt töltött. Amellett, hogy útvonalat rajzol a rendszer, fontos statisztikai adatokat is szolgáltat.

„Ezekből az adatokból pedig fontos következtetéseket vonhatunk le. Többek között például azt, hogy bizonyos területeken hatékonyabb a gyalogos rendőr, vagy inkább a kerékpáros vagy a motor-rolleres rendőr lenne hatékonyabb", magyarázta a Szatmár.ro kérésére Butka Gergely.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: