2007-06-08 20:33:48• hírek • Szatmar.ro

G8-csúcs: hatvanmilliárd Afrikának

g8Felére csökkentenék széndioxid- kibocsátást 2050-ig a legfejlettebb országok.

Felére csökkentenék széndioxid-kibocsátásukat 2050-ig a világ legfejlettebb országai. Erről állapodtak meg a G8 csúcs résztvevői a németországi Heiligendamban. A kompromisszumos klíma-terv határértékeiről nem döntöttek. Emellett meghatározták az Afrikának szánt segély összegét is - tudósít a Hír TV.

A G8 országok vezetői pénteken megegyeztek, hogy hatvanmilliárd dollárnyi segélyt juttatnak az afrikai országoknak az AIDS és a malária elleni harcra, közölte a német fejlesztési miniszter. A döntést hivatalosan Angela Merkel német kancellár jelenti majd be. Az összeg felét az Egyesült Államok adja.

A világ 8 vezető államának vezetői a várakozások szerint megerősítik a még 2005-ban a skóciai Gleneaglesben tartott G8-csúcson tett ígéretüket, amely szerint 2010-re megduplázzák az afrikai országoknak juttatott segélyek összegét. Több segélyszervezet erősen kritizálta a G8-as országokat, amiért nem teljesítik az akkor tett ígéreteket. A mostani csúcson többek között Bono és Bob Geldolf személyesen is lobbizott a segélyek érdekében. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: