2009-04-15 15:17:54• hírek • Parajdi Andrea

Fuvarozókat ellenőriznek

Egész évben zajlik az az országos kampány, amelynek célja, hogy minden munkaadóban tudatosítsa a sofőr szakma felelősségét, s a közutakon való közlekedés kockázatát. Az Országos Munkaügyi Hivatal sokallja a fáradt sofőrök miatt bekövetkezett közúti balesetek számát.

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség olyan fuvarozó cégeket ellenőriz, amelyek több mint tíz gépjárművel dolgoznak. Az ellenőrzési akció szemeszterenként, négy fázisban zajlik, azzal a céllal, hogy visszaszorítsa a munkabaleseteket, s azokon belül is a közúton történő szerencsétlenségek számát.

Napjainkban egyre több cég fuvarozik, s egyre fontosabb a gyorsaság és az időbeni szállítás kérdése. Általánosságban a sofőrök hajlamosak túllépni a megengedett sebességhatárt, nem tisztelik a gyalogosokat, s sokszor arról is megfeledkeznek, hogy milyen időközönként kell pihenőt tartaniuk.

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség szakemberei az idei év első felében Szatmár megyében öt fuvarozó céget kerestek meg, hogy a munkaadók figyelmét felhívják a balesetek megelőzésének fontosságára, és tájékoztassák őket a szükséges feltételek biztosításáról - derül ki a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség közleményéből, amelyben az is olvasható, hogy a munkaadók sok esetben még azt sem felügyelik, hogy alkalmazottaik ne üljenek be ittasan a volán mögé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: