2009-07-14 16:17:09• hírek • Czinzel László

Fütyül a válságra a Bundesliga

A német bajnokság csapatai rekord összegű bevételt tehetnek zsebre.

Immár egymást követő harmadik évben nő a német labdarúgó Bundesliga csapatainak a mezszponzoroktól származó bevétele: a 18 csapat idén 131,5 millió eurót tehet zsebre. Ez kilenc és fél millióval több, mint két évvel ezelőtt és 2,5-el több, mint a tavaly.

A legtöbb pénzt a mezszponzoroktól, nem meglepő módon, a tavalyi bajnok Wolfsburg (Volkswagen), a rekordbajnok Bayern München (T-Com) és a Schalke (Gazprom) kapja. Ők, egy kellően eredményes szezon után, akár 20 millió eurót is kasszírozhatnak. A klubok és a hirdetők a hosszú távú együttműködések hívei, erre utal az, hogy mindössze a Mönchengladbach és az újonc Mainz váltott támogatót, míg a Bochum egyelőre tárgyalásokat folytat, de a klub elöljárói nem aggódnak.

Változás történik viszont a Werder Bremen mezén, pedig a „muzsikusok" nem váltottak támogatót. Ám a partner, évi 8 millió euró fejében, új reklámszlogenjét, az „Így működik egy bank ma" feliratot szeretné viszontlátni Fringsék mellkasán.

A Sport+Markt ügynökség novemberben végzett felmérése szerint a mezszponzorok tekintetében a Bundesliga piacvezető Európában. Ez idén sem fog változni, mivel tavaly Angliában 85,5, Olaszországban 70,5, Franciaországban 50, Spanyolországban 42,2, míg Hollandiában 42,1 millió euró folyt be a klubok kasszájába a mezszponzoroktól. Mindezt úgy, hogy a holland pontvadászatot leszámítva az összes többibe 20 csapat szerepel, míg Németországban csak 18!

Nem meglepő, hogy a legkevesebbet a három újonc, a Freiburg (3 millió), a Mainz (3 millió) és a Nürnberg (2,8 millió) teheti zsebre. Rossz ómen lehet ugyanakkor számukra, hogy a tavalyi sereghajtók, a Bielefeld, a Karlsruhe és a Cottbus búcsúzott az élvonaltól.



A Bayern a legtöbbet kapó egyesületek közé tartozik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: