2008-05-21 20:07:46• hírek • István Löchli

Kampány az energiatakarékos életért

 A Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség is csatlakozott az országi programhoz.

Egy sajtóértekezlet keretében Békéssy Erzsébet, a Szatmár megyei Környezetvédelmi Hivatal igazgatója beszámolt arról a projektről, melyet nemrégiben az Országos Környezetvédelmi Ügynökség indított el.

A három hónapos program célja, hogy a környezetvédelmi szakemberekben tudatosuljon, milyen fontossággal bír az energiával, ivóvízzel való spórolás. - Ha az ügynökség keretein belül úgy éljük mindennapjainkat, hogy csak akkor gyújtunk villanyt, amikor szükség van rá, mikor megengedjük a csapot, annyit fogyasztunk, amennyi szükséges, ha figyelünk a környezetünkre, akkor kiterjeszthetjük ezt az egész megyére, hogy mindenkiben tudatosuljon, mennyire fontos a takarékosság. A kampány célja, hogy meggyőzzünk arról mindenkit, hogy így viselkedje. Ez egy hosszú folyamat lesz, de mindenképpen kifizetődőnek ígérkezik, az egyénnek és a társadalomnak egyaránt- mondta Békéssy.

Sajnos egy ilyen program kezdetén az emberek csak szavakban ígérik meg, hogy követik a célkitűzéseket de Békéssy reményei szerint kis idővel mindeniben tudatosulni fog, hogy milyen nagy jelentősége van annak, ha megfontoltan, tudatosan használjuk fel az energiát. környezetben élhessünk.

L.I.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: