2010-11-19 14:11:27• hírek • Szatmar.ro

Fűtési gondok megoldva

Véget ért az a licit, amelyet a megyei tanács írt ki a Régi poliklinika fűtési gondjainak megoldására.

Új kazánt szerelnek a Régi poliklinika épületébe, tudtuk meg Csehi Árpádtól, Szatmár Megye Tanácsának elnökétől. A licit kiírására azután került sor, miután kiderült, az épület fűtés nélkül maradt. Az intézmény igazgatójának lett volna ugyan a kötelessége a problémáról informálnia a megye vezetőit, azonban ezt ő elmulasztotta. Az ott dolgozó személyzettől szerzett tudomást Csehi arról, hogy a jelenlegi kazán nem üzemképes. A kórházi decentralizáció során Szatmárnémeti egészségügyi intézményei a megyei tanács felügyelete alá kerültek, így a kórházak igazgatói kötelesek értesíteni a közigazgatási intézményt a felmerülő problémákról.

A fűtésgond megoldására kiírt licitet a Samgec kft. nyerte meg, s amennyiben öt napon belül nem érkezik fellebbezés az ügyben, a jövő héten az önkormányzat aláírhatja a szerződést a munkálatok végző céggel. A feltételek alapján a Samgec kft. vállalja, hogy 111 ezer lej ellenében két hét alatt új kazánt üzemeltetnek be a poliklinikán.

Ez az intézkedés csupán egyike azoknak, amelyek az egészségügyi központok javítására irányulnak - mondta az elnök. A ragályos kórház felújítása például az egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztés megyénkben a rendszerváltás óta. A pincétől a padlásig mindent felújíttatunk. Folyamatban van továbbá a Sürgősségi Kórház fogadó épületének építése, illetve több más kisebb javítási munkálat is ütemezve van - tette hozzá Csehi.


Új kazánt üzemelnek be a poliklinika épületében
Új kazánt üzemelnek be a poliklinika épületében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: