2011-01-25 17:28:12• hírek • Szatmar.ro

Mégis lesz Fradi-meccs Csengerben

Némi huzavona után kedd délután eldőlt, hogy mégiscsak lesz magyar élvonalbeli futsal-mérkőzés a határ menti Csengerben, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elfogadta a szervezők és a Ferencváros csapatának fellebbezését.

Miután decemberben egy remek hangulatú jótékonyságú gálán már sikerült vendégül látni az FTC 6x6 Taxi futsal csapatát,  Csenger város önkormányzata január elején bejelentette, hogy a zöld-fehérek a hónap végén pályaválasztóként a helyi Sportcsarnokban fogadják a Nyíradonyi Huszárokat az élvonalbeli NB1 14. fordulójának keretein belül. Néhány nappal később azonban a nagyszabású terv összedőlni látszott, amikor az MLSZ Versenybizottsága a 32. paragrafus 2. és 3. cikkelyére hivatkozva nem engedélyezte a találkozó csengeri megrendezését.

Miután azonban mindhárom fél (szervezők, FTC, Nyíradony) megegyezett egymással, és benyújtották fellebbezésüket, melyet ugyanaz a Versenybizottság, ugyanazon cikkely (32/2.) alapján elfogadott.  Ennek következtében immár semmi akadálya annak, hogy január 29.-én, szombaton, 18.30-as kezdettel Csenger városa első alkalommal élvonalbeli futsal-meccset rendezzen.

A futsal NB1. 14. fordulójában tehát a tabella negyedik helyén tanyázó Ferencváros a 12., azaz utolsó Nyíradonyi Huszárokat fogadja Csengerben. Bár első ránézésre kiegyenlítetlennek tűnik a párosítás, mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Huszárok a téli szünetben hét romániai légióst igazoltak, akik közül George Tomescu és Emil Raducu a román válogatottban is szerepelt és Szécsi Barna is komoly rutinra tett szert Székelyudvarhelyen. Az erősítéseknek köszönhetően a Nyíradony az előző fordulóban megszerezte első győzelmét, 9-0-ra gázolta el a Vasast.

Válogatottban nincs hiány a Ferencvárosban sem, Bita László és Csopaki István ott volt a magyar nemzeti csapat legutóbbi mérkőzésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: