2011-09-06 10:32:21• hírek • Kocsis Zoltán

Futballfesztivál a történelmi Szatmár gyerekeinek Csengerben

A környék legnagyobb labdarúgó eseményére kerül sor szeptember végén Csenger városában: a helyi önkormányzat és a Petőfi Diák- és Szabadidő Sportegyesület a történelmi Szatmár megye összesen 32 gyerekcsapatát látja vendégül a Szatmár Megyei Gyermek Labdarúgó Fesztivál keretein belül.

Amint azt Szilágyi Sándor főszervező elmondta, a tornán szívesen látják a trianoni határ mindkét oldalára szorult Szatmár megye valamennyi etnikumának képviselőit, legyen az magyar, román, roma vagy sváb. „Fontos, hogy a térségben élők minél jobban megismerjék egymást, egymás otthonát. Ennek köszönhetően hiszem, hogy a schengeni zónába lépve mindenki számára könnyebb lesz az együttműködés, az együtt gondolkodás."

Ezen eszmeiség jelképeként a szervezők megnyerték az esemény főgondnokának Csehi Árpádot és Seszták Oszkárt, a Szatmár Megyei Tanács illetve a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Közgyűlés elnökét, míg gondnokságot vállalt továbbá Ilyés Gyula Szatmárnémeti és Forján Zsolt, Csenger polgármestere továbbá dr. Tilki Attila magyarországi parlamenti képviselő.

A tornán két korosztály egyenként 16 csapatát várják a szervezők a határ mindkét oldaláról. Az egyik korosztályt a 2000 januárja és 2001 decembere között született gyerekek alkotják, a másikat pedig a 2002 januárja és a 2004 decembere között születettek. A nevezési díj csapatonként 10.000 forint, melyben benne foglaltatik valamennyi költség, valamint a helyszínen egy hidegcsomag. Fontos kiemelni, hogy a fesztivál időpontja egybeesik a helyi ALMA Fesztiváléval, ami azt jelenti, hogy mind a gyerekek, mind az őket elkísérők szórakozását a foci mellett színes kulturális program tehetik teljesebbé.

A szombat délutánra tervezett döntők előtt egy gálameccs adja majd meg az alaphangot, amelyen a tervek szerint összecsapnak a határ mindkét oldalának közelmúltbeli labdarúgósztárjai.

A szervezők a községek, iskolák csapatai mellett a térség vállalkozásainak támogatását is várják, akik számára fontos lehet, hogy a legfontosabb regionális tévétársaságok már jelezték részvételüket.

A rendezvénnyel kapcsolatos bármilyen információ Szilágyi Sándor főszervezőtől kérhető a +36-30-680-1172-es telefonszámon vagy a csengercsarnok@gmail.com email címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: