2008-04-14 08:56:36• hírek • Anna Szelényi

Az egészséges élet titka

brokkoliHa figyelmet szentelsz az egészséges étkezésre, akkor mindenképp tudnod kell a következő élelmiszerekről.

Az orvosok és a szakértők szerint van pár olyan egészséges élelmiszer amire biztosan rányomható az egészséges bélyeg, íme:

Brokkoli

Kalciumban, A és C vitaminban gazdag, rostos zöldség. Hogy megőrizze mindezeket csak keveset kell főzni.

Édes burgonya

Nem igazán használják a mai konyhában, de piacon vagy élelmiszer üzletben lehet kapni. Ideális élelmiszer egy egészséges diétára és a rák megelőzésére is használják. Az édes burgonya tele van rostokkal, A, B, és E vitaminnal, valamint rézzel.

Búza

egeszseg A búza rengeteg tápláló értékkel rendelkezik. Nagy a szénhidrát tartalma. Segít a koleszterin, valamint a magas vérnyomás csökkentésében. Proteinekben, rostokban, rézben, magnéziumban, foszforban és B vitaminban gazdag.

Tej

A proteinekben és kalciumban gazdag tej ideális a csontok védelmére. Gyakorlatilag egyetlen olyan termék sem létezik, ami gazdagabb lenne kalciumban, mint a tej. A kalciumban gazdag étrend lecsökkenti a magas vérnyomást is. Nemrég végzett kutatások szerint aki sok tejterméket fogyaszt sokkal hamarabb lefogy.

Alma

Annak ellenére, hogy vitaminokban nem egy gazdag gyümölcs, az almának igencsak sok jó tulajdonsága van. Az almafogyasztás megelőzheti a Parkinson és az Alzheimer kór kialakulását. Ezek mellett az alma igen gazdag antioxidáns anyagokban, így megelőzheti a mellrák vagy akár a prosztatarák kialakulásának esélyeit. Soha ne feledd, hogy az alma teljességében akkor hat jól a szervezetben, ha a héját is megeszed.

Dió

A dió legértékesebb tulajdonsága, hogy megelőzi a szívpanaszok kialakulását. A dió proteinekben, E vitaminban, kalciumban és magnéziumban, valamint telített zsírokban gazdag.

Lenmag

Nem tulajdonítunk nagy szerepet étkezésünkben a lenmagnak, azonban igencsak jelentős hatással lehet szervezetünkre. A lenmag omega 3-ban gazdag, ami a duzzadások és szívpanaszok ellen hatékony. Leginkább salátában fogyasszuk.

Tea

Bármilyen is legyen, a tea nagyon egészséges: fekete, zöld vagy éppen a gyümölcstea mindegyik antioxidáns hatással rendelkezik. A kutatások során kiderült, a fekete tea lecsökkenti a szívinfarktus esélyét 40%-al.

Paszuly

Bármilyen színe is legyen a paszulynak egy biztos, rendkívül egészséges a szervezetre. Proteinekben, rostokban, komplex B vitaminban és ásványi anyagokban gazdag. A paszuly megvéd a különböző szív panaszoktól, de véd a ráktól, a csontritkulás kialakulásától is.

Erdei gyümölcs

Az erdei gyümölcs olyan antioxidánsokban gazdag, ami megvédi szervezetünket a szívpanaszoktól, a ráktól, a cukorbetegségtől és a szürke hályog kialakulásától. C vitaminban, magnéziumban és rostokban gazdag. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: