2017-03-24 13:20:09• hírek • Szatmár.ro

Fegyverropogás és gyermekzsivaj a Román Rendőrség Napján

A rendőrök napján több látványos bemutatót is tartottak az új főtéren. Az esemény sztárjai a speciálisan kiképzett kutyák voltak, a kommandósok egy elrabolt buszt is visszaszereztek.

Pénteken tartották Szatmárnémetiben a Román Rendőrség Napját, ebből az alkalomból pedig számos program várta elsősorban a gyerekeket a város új főterén. A gyerkőcök felszállhattak egy rendőrmotorra, többféle rendőrautó felszerelésével megismerkedtek, beszélhettek a hangosbeszélőbe és szirénázhattak is - a környéken lakók legnagyobb örömére.

A helyszínelők megmutatták a kicsiknek a munkaeszközeiket, ujjlenyomatot is vettek tőlük, így igen nagy élmény volt a rendőrség napja a kicsiknek. A déli órákban rendőrkutyás bemutató is volt, mint kiderült, szatmáriak Románia legjobb rendőrkutyái. Alex és Ares hároméves belga juhászok hamar a gyerekek kedvenceivé váltak, különösen, hogy szinte minden akcióban részt vettek. 

13 óra körül szatmári kommandósok is színre léptek. Ők egy elfoglalt, elrabolt buszból emelték ki a bűnözőket, egy másik esetben pedig a bűnelkövetők a közigazgatási palota épületébe is behatoltak és a prefektúra kistermének erkélyéről lövöldöztek. Őket a tetőről kötél segítségével érkező egyenruhások, illetve a hátulról támadó kutyás rendőrök tették ártalmatlanná.

A rendőrség napja alkalmából az egyenruhások birtokba vették a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 11. szám alatti újabb székhelyüket. Az Osztrák-Magyar Bank néhai székhelyét 4,6 millió lejből sikerült felújítaniuk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: