2015-11-12 11:27:52• hírek • Szatmár.ro

Fúrj, faragj és ügyeskedj!

A szatmári 44. Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai a Pentaktív nevű rendezvényen bizonyítottak. Görbe Helga örsvezető beszámolója.

Péntek délelőtt 37-en kerekedtünk útra a szatmári 44. Dsida Jenő cserkészcsapatból, így mi vettünk részt a legnagyobb számban a Pentaktív nevű rendezvényen, Nagyenyeden. A hangulat a buszban már az indulás pillanatában a tetőpontra emelkedett, ugyanis énekeltünk, illetve a csapatkiáltásunkat hangoztattuk: Nagyenyedre indulunk,/Kiskocsikat faragunk,/Csurigánkkal száguldunk,/Dsida Jenő csapatunk!

Erdély összes pontjából találkoztunk a cserkésztestvéreinkkel, majdnem 200-an boldogítottuk egymást. A szombati napot nagyon korán kezdtük, már hajnalban frissek és munkára készek voltunk. A fiúk a disznó lelkét oltották ki, amíg a lányok a konyhában és a kemence körül ügyeskedtek, palacsintát és kenyeret sütve. Hagyományőrző rendezvényként, délelőtt számos tevékenységbe kóstolhattunk bele, és sajátíthattuk el a töredékét: néptánc, hurkatöltés, szalonnakészítés, káposztareszelés, lekvárfőzés, ajtódíszkészítés.

Ezután a csurigaversenyre került sor, ahol végignézhettük a lelkes jelentkezők vezetési technikáját, ahogyan legurulnak a lejtőn, kikerülve az akadályokat. A pinewood derby-versenyen csak úgy száguldottak a színesebbnél színesebb, gyorsabbnál gyorsabb kisautók, amiket a gazdáik olyan nagy szeretettel és csupa szívvel faragtak és keltettek életre.

Csapatunk nem csak tapasztalattal, hanem díjakkal tért haza:
- legszebb pinewood kisautó: Balázs Dániel
- csuriga kiscserkész: Jeromos Kincső- II. hely
- csuriga cserkész: Antku Ákos- II.hely
- csuriga cserkész: Szabó Sándor- III. hely
- csuriga 16+: Sámi Réka- III. hely

Este a táncházban mulattunk, majd vasárnap az ökumenikus istentiszteleten köszönhettük meg a Jóistennek ezt a fantasztikus és élménydús hétvégét, abban reménykedve, hogy a legközelebbi cserkészrendezvény is ilyen tartalmas és lélekmelengető lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: