2009-01-27 23:32:00• hírek • Csenteri Judit

Elárverezik az adósok lakását

A bankok az elmúlt évhez képest 30 százalékkal több lakást kényszerülnek árverezés alá bocsátani, miután az ingatlanok tulajdonosai nem tudják törleszteni hitelüket a banknál.

Az ebből az okból elárverezett lakások, a piaci árhoz képest 35-50 százalékkal olcsóbban kelnek el.

A.válság következtében igencsak megnőtt tehát a tartozásokat behajtók dolga. Az elmúlt hónapokban 30-35 százalékkal több esetet kellett megoldaniuk, mint 2008 októberében. Időközben ezeknek a tartozásoknak az értéke is megnőtt, miután sem a lakosság, sem pedig a vállalatok nem fizetik ki időben részleteiket, számláikat.

A tartozások listáján leggyakrabban a bankoknak tartózók, valamint azok neve szerepel, akik nem tudták időben kifizetni mobil- vagy vezetékes telefonszámláikat. Sok esetben, ha az embereknek van is pénze, nem ilyen jellegű dolgokra, hanem a nagyobb elsőbbségeket élvező szükségletekre fordítják.

A Román Nemzeti Bank adatai szerint, úgy a lejben, mint a valutában felvett hitelek volumene csökkenő tendenciát mutat. Decemberben 2,1 százalékkal kevesebb lejben felvett hitelszerződést és 1 százalékkal kevesebb valutában felvett hitelszerződést kötöttek meg, mint 2008 novemberében.

Hitelfelvétel

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: