2014-05-26 11:09:09• hírek • MTI

Fűrésszel támadt egy rajongó a világrekorder japán lányegyüttesre

Fűrésszel támadt egy férfi rajongó az AKB48 világrekorder japán lányegyüttesre, két tag megsérült.

A 19 éves Kavaei Rina és a 18 éves Irijama Anna vasárnap az észak-japán Takizava városban találkozott rajongóival, amikor egy férfi előrenyomult és közéjük vágott egy fűrésszel. A két lány keze és feje sebesült meg, stábjuk egy tagjának is megsérült a keze.

A rendőrség letartóztatott egy 24 éves férfit, akit Szatoru Umetának hívnak. Az AKB48 menedzsere szerint a két lányt megműtötték, a kórházat talán már hétfőn elhagyhatják. A hétfőre tervezett tokiói koncertet és a rajongókkal való találkozásokat egyelőre lemondták.

A japán médiában nagy port vert fel a támadás híre. A 2005-ben alapított együttes hazáján kívül más ázsiai országokban is rendkívül népszerű. Ők tartják a legnagyobb létszámú popcsapat Guinness-világrekordját. Az AKB a főváros Akihabara városrészére utal, mely a technológia negyede. Saját színháza is van itt a csapatnak, ahol majdnem mindennap fellépnek.

A 48-as szám az együttes eredeti taglétszámára utal, mely azóta már bővült. A csapat portálja jelenleg 140 tag nevét sorolja fel, de ők négy nagyobb és több kisebb csoportban oszlanak el.

Rajongók tízezrei szavaznak minden évben arra, hogy a több mint kétszáz jelölt közül ki csatlakozhat az együtteshez, a szavazás fontos médiaesemény az országban. A felvetteknek be kell tartaniuk a menedzsment diktálta szigorú szabályokat, például nem járhatnak fiúkkal - írta a BBC.

Az együttes tavaly azzal került világszerte címoldalra, hogy egyik tagja, Minegesi Minami kopaszra borotválta a fejét, és egy online videoüzenetben kért bocsánatot rajongóitól, amiért rajtakapták, hogy egy éjszakát a barátjával töltött. Az eset nyomán arról indult vita, vajon a japán popsztároknak jogukban áll-e normális életet élni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: