2009-09-08 16:20:27• hírek • Parajdi Andrea

Fűre idén nem futja

Még hátra van néhány kisebb felújítási munkálat a Solidaritatii lakónegyedben, ám a modernizálás nagyrésze már megvalósult. A munkálatokat a 14 Mai lakónegyed felújításával egyszerre indították, az a korszerűsítés azonban már lassan egy éve befejeződött.

Már tavaly májusban, amikor a 14 Mai és a Solidaritatii negyedek modernizálása elkezdődött tudni lehetett, hogy az utóbbi lakótelep jóval nehezebb és bonyolultabb munkafolyamatot igényel. A 14 Mai lakóteleppel könnyű dolga volt a kivitelezőnek: négy részre osztotta, az amúgy sem túl nagy kiterjedésű lakóövezetet, majd sorra mindegyikben elvégezte a szerződésbe foglalt munkálatokat. Ahogyan az ismert, minden lépcsőház-bejáratot és járdát rendbe tettek, utakat leaszfaltozták, szemétlerakóhelyeket és parkolóhelyeket alakítottak ki, valamint a zöldövezet kiépítésére is gondot fordítottak. A munkálatok több mint 1 millió lejt igényeltek.

A Solidaritatii negyedben 2008 májusa óta még most sem ért végéhez a felújítás, ugyanis a munka egy egyszerű számítás alapján indult el, menet közben kellett megtalálni a korábban kihasználatlan területek jövőbeni funkcionalitását. -Ahogyan zajlottak a munkálatok az ottlakók is egyre több észrevételt és igényt jeleztek felénk, úgy próbáltunk dolgozni, hogy alkalmazhassuk a lakosság ötleteit is - mondja Ilyés Gyula polgármester.

Mint kiderült a licitet nyert cég korábban lezárta a munkálatokat, ám ezt követően még maradtak elvégzésre váró feladatok. -Nemrégiben hirdettünk meg egy újabb közbeszerzést, hogy a végső simításokat is tudjuk befejezni. A tenderezéssel természetesen ismét időt veszítettünk, ezért is vagyunk lemaradva a beruházással. A nyertes cég azonban hamarosan hozzálát a felújításból hátramaradt feladatokhoz, így még idén teljesen új formájában adhatjuk át a Solidaritatii lakónegyedet -magyarázza Ilyés.


Elkészült a Solidaritatii lakónegyed modernizálásnak nagyrésze.
Elkészült a Solidaritatii lakónegyed modernizálásnak nagyrésze


Arról, hogy mennyibe kerültek a lakótelepen elvégzett munkálatok még nincsen hivatalos összesítés, azonban az már biztos, hogy a zöldövezetek rendbetételére idén már nem lesz keret.

-A járdák és utak leaszfaltozásával legalább már kirajzolódott, hol szükséges fűmagot vetni, így amint tudunk pénzösszeget biztosítani erre az esztétikai és környezetvédelmi szempontból is lényeges fejlesztésre, akkor természetesen megoldjuk a zöldövezetek kialakítását is - tájékoztat Ilyés.

A Solidaritatii lakónegyed felújítása közben egyébként a kisgyerekek örömére egy focipálya is kiépült. Tavasszal Szatmárnémeti testvérvárosa a hollandiai Zutphen település két focipályával ajándékozta meg városunkat, amelyeknek májusban volt a hivatalos átadója. Az elöljárók döntése alapján az egyik a 17-es, míg a másik a Solidaritatii negyedben kapott helyet. A pálya kis mérete ellenére kiváló helyszíne a gyerekek különböző sportjátékainak, akik immár uniós normáknak megfelelően, egy biztonságos környezetben játszhatnak.


Elkészült a Solidaritatii lakónegyed modernizálásnak nagyrésze.

Elkészült a Solidaritatii lakónegyed modernizálásnak nagyrésze.
Idén már nem futja a Solidaritatii lakónegyed zöldövezeteinek modernizálására


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: