2011-10-13 13:38:56• hírek • Szatmár.ro

Fürdővárosi rangot kapott 10 romániai központ

Az Egészségügyi Minisztériumhoz tartozó Országos Rehabilitációs, Orvosfizikai és Balneoklimatológiai Intézet szakértőinek értékelése és a helyi tanácsok kérése nyomán, Amara, Călimăneşti-Căciulata, Félixfürdő, Govora, Herkulesfürdő, Kovászna, Olăneşti-fürdő, Szováta, Techirghiol és Vízakna (Ocna Sibiului) kapta meg a balneoklimatológiai központ minősítést a most elfogadott kormányhatározattal, amely kiegészíti a létező jogszabályi keretet.

Az említett központokban a meglévő természeti tényezőket használják fel terápiás célra, kiegészítve esetleg étrend- és életmódbeli változtatásokkal, valamint gyógyszeres kezeléssel. Az említett települések mindegyikének környezete hatással van az egészségre, tehát ezek mindegyikében biztosítható terápiás, rehabilitációs vagy megelőző gyógykúra bizonyos bántalmakra.

Gyógyfürdőkben kezelhetők az ideg- és bőrbántalmak, nőgyógyászati, endokrin, anyagcsere- és táplálkozással kapcsolatos betegségek, illetve mozgásszervi, degeneratív, reumatikus bántalmak, valamint légző- vagy emésztőszervi, szív- és érrendszeri problémák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: