2008-04-01 14:39:56• hírek • Anna Szelényi

A világ legfurcsább végrendeletei

vegrendeletEgyes végrendeletek a vagyon elosztásán kívül üzeneteket, illetve meglepetéseket is tartalmaznak.
A testamentumok általában a vagyon kezelése érdekében születnek. Benne megtalálható az élők sorából eltávozott utolsó rendelkezése.

Egyes végrendeletek viszont a vagyon elosztásán kívül üzeneteket, meglepetéseket, vagy akár büntetéseket is tartalmaztak.

Lássuk, melyek ezek:

Harry Houdini

testament1Az 1874.-ben született Harry Houdini a történelem egyik legnagyobb bűvészeként ismert. Halálakor Houdini testvérére hagyta a bűvészfelszerelését.

A bűvészmutatványokhoz használt nyuszik a közeli barátok gyermekeinek birtokába kerültek. Feleségére 10 véletlenszerűen kiválasztott szót hagyott, amelyekkel fel akarta keresni halálát követően, viszont a nagy Houdini soha többé nem bukkant fel.

Marie Curie

Fizikusként és kémikusként Marie Curie a radioaktivitás elöljárója volt. Egyedüli személy volt, aki Nobel díjat kapott két különböző szakterületen.

Halálakor egyedüli vagyona az Amerika részéről kapott 1 gramm tiszta rádium volt. A testamentumában a következő mondatok álltak: „Mivel a vagyon értéke túl nagy ahhoz, hogy valamelyik örökösre szálljon, a Párizsi Egyetemnek adományozom az 1 gramm rádiumot, azzal a feltétellel, hogy lányom Irene Curie bármikor hozzáférhessen abban az esetben, ha tudományos kutatásait szeretné folytatni.”

Janis Joplin

1943. január 19.-én született Port Arthur, Texas államában. Énekesi karrierje során 4 klasszikus rock albumot hozott össze, olyan számokkal, mint: Piece of my heart, To love somebody és Me and Bobby McGee.  Janis 1970.-ben halt meg egy kábítószer túladagolás folytán.

Két nappal halálát megelőzően megváltoztatta végrendeletét és kifizetett egy éjszakai klubbot, ahova barátai halálát követően eljárhatnak szórakozni. A hátramaradt pénzt szüleire hagyta.

James Kidd

James Kidd egy arizonai bányász volt, aki 1949.-ben tűnt el és 1956.-ban nyilvánították halottnak. Az 1963.-ban előkerült végrendeletében úgy rendelkezett, hogy 275.000 dollárból álló vagyona egy kutatóközpont birtokába kerüljön, amely bebizonyítsa, hogy a lélek létezik a halált követően is. Vagyona az Amerikai Pszichológiai Kutatóközpont birtokába jutott, ám sajnálatos módon nem találtak semmilyen bizonyítékot, amely elégtételül szolgált volna James Kidd kérésére.

 Jonathan Jackson

Jonathan Jackson nagy állatszeretetnek hódolt világ életében. Halálakor az egész vagyonát egy macskáknak szóló ház építésére adományozta. Ezen a helyen az állatok egy különleges hálószobával rendelkezhettek, ahol egész nap zenét hallgathatnak, ráadásul a házban létrehoztak egy olyan szobát is, ahol az állatok biztonságban mászhattak, anélkül, hogy akár egyik életüket is a 9 közül veszélyeztessék.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: