2016-09-27 16:18:47• hírek • Szatmár.ro

Furcsán gazdálkodott az Olimpia előző vezetősége

Gyanús számlákról beszélt Adrian Cozma és Ciprian Bretan a stadionban tartott sajtótájékoztatón.

Kedd délben az Olimpia Stadion egyik termében tartott sajtótájékoztatót Adrian Cozma megyei tanácsos, aki az intézményt képviseli a focicsapat igazgatótanácsában, illetve Ciprian Bretan, aki rövid ideig a városi tanács jóvoltából a szurkolók képviselője volt. Mint kiderült, sikerült átnézniük az Olimpia egykori vezetősége által végzett költekezést és meglehetősen furcsa dolgokat is találtak. "Közpénz elköltéséről van szó, ezért is éreztük fontosnak, hogy nyilvánosságra hozzuk ezeket" - mondta Cozma.

Az is kiderült, hogy az Olimpiának jelen pillanatban 1,5 millió lej tartozása van, ami az év végéig 2,2 millió lejre dagadhat. A legnagyobb baj, hogy a játékosok fizetése 4 hónapja késik, ám mint elmondta, a megyei és a városi tanácsban is van hajlandóság arra, hogy javítsanak a helyzeten.

A furcsa számlák kapcsán bemutattak egy olyat, amely alapján a csapatot működtető sportegyesület 36 kilogramm kávét vett, illetve 3400 lejt költött egy kávégépre. Emellett béreltek is kávégépet. Elvileg a drukkerek idegenbeli meccsre való szállítására béreltek járművet, ám 2013 októberében hat kiszállást is elszámoltak, pedig Cozma szerint legfeljebb két ilyen lehetett. És egy olyan üzleti tanácsadó cégnek is fizettek, aki elvileg szállást biztosított játékosoknak - pedig a cég profilja eléggé messze áll ettől. Az is kiderült, hogy olyan dokumentum is van, amely sok pár focicipő megvásárlását bizonyítja, ám ezekből egyet sem láttak a játékosok.

"Nem vagyunk pénzügyi ellenőrző cég, valószínűleg profik jóval több problémával is szembesülnének. Félő, hogy ez csak a jéghegy csúcsa" - mondta Ciprian Bretan, aki még augusztus 31-én mondott le az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről.

A sajtótájékoztatót tartók abban egyetértettek, hogy csak nagy összegű közpénz bevetésével lehet pénzügyileg egyenesbe hozni a csapatot. A pénzügyi átláthatóság, a stabilitás pedig alapfeltételei annak, hogy a magántőkét is bevonják, szponzorpénzeket szerezzenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy 2012-ben az új vezetőség bármiféle tartozás nélkül vette át a csapatot, ebből sikerült összehozni a mostani 1,5 millió lejes mínuszt.

"Csökkentek a fizetések, csökkentek a költségek, most mégis jól megy a csapat. Mindannyiunk célja, hogy minőségi focit láthassanak a szatmáriak, a klub pénzügyei pedig átláthatók legyenek, hiszen közpénzről van szó" - zárta a sajtótájékoztatót Cozma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: