2009-03-23 17:12:29• hírek • Ferenczi Noémi

Furcsa szakmai gyakorlat

Egy olvasónk szerint, a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Gazdasági Iskolaközpont diákjait szakmai gyakorlat alatt szó szerint dolgoztatják a megyeszékhely egyik legnagyobb hipermarketében. Utánajártunk észrevételeinek, és megkérdeztük az érintetteket is, hogyan is zajlik az iskolaközpont diákjainak szakmai gyakorlata.

Olvasónk, mint szülő közölte észrevételeit szerkesztőségünkkel. Azt nehezményezi, hogy az említett hipermarketben szó szerint dolgoztatják a diákokat a szakmai gyakorlat ideje alatt, napi 6 órában. „Sokan port kell töröljenek, árut pakoljanak, gyümölcsöket válogatniuk. Aztán ahol nehezebb munka van, ott a fiúk kell pakoljanak. Raktárból kell hordják a nagy doboz és zsák gyümölcsöket és további ilyen hálátlan feladatokkal kell szembesüljenek"- írja olvasónk.

 

A Szatmár.ro munkatársa felkereste az iskolaközpontot. Magureanu Maria, szakmai gyakorlatért felelős tanárnő elmondta, nagyon meglepte az olvasói észrevétel, ugyanis eddig rendkívül korrekt hozzáállást tapasztaltak az adott hipermaket részéről. „A diákok alapos felkészítőn vettek részt mielőtt elkezdték volna a szakmai gyakorlatot. Tudomásunk van róla, hogy egyes diákok elégedetlenek, sokan viszont hasznosnak tartják az ott eltöltött időt. Nem zárható ki, hogy előfordultak túlkapások egyes alkalmazottak részéről, de biztos vagyok benne, hogy nem lehet általánosítani"- jelentette ki a tanárnő.

Magureanu tanárnő elmagyarázta, az iskola több száz diákja vesz részt szakmai gyakorlaton az adott hipermarketben négy héten át, ami azt jelenti, hogy tanórák helyett gyakorlati tapasztalatokra tesznek szert. „A törvény szerint, a diákoknak valódi munkakörülmények között kell végezniük a szakmai gyakorlatot. A szóban forgó hipermarket vállalta a felelősséget az ott gyakorlatozó diákokért"- magyarázta Magureanu.

Munkatársunk ott tartózkodása alatt, Magureanu tanárnő telefonon is felvette a hipermarket egyik felelősével a kapcsolatot, aki elmondta, nincs tudomása az ügyről, de hamarosan kivizsgálják az esetet, és amennyiben beigazolódik a feltételezés, komoly intézkedéseket eszközölnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: