2010-08-19 10:17:21• hírek • Szatmár.ro

Furcsa rekordok kis dózisban

Van egy őrült ötleted, amire szerinted még senki sem gondolt és szeretnéd megvalósítani? Ezzel talán a rekordok könyvében is helyet kaphatsz. Egyesek képtelennek tűnő rekordkísérletekre is képesek annak érdekében, hogy bekerüljenek a Guinness-rekordok könyvébe.

Furcsa emberek, hajmeresztő ötletekkel, bámulatos vagy éppen banálisnak tűnő mutatványokkal elnyerik a csodálatunkat, olykor pedig megnevettetnek bennünket. A Guinness World Rekords 1955 óta nyilvántartja és díjazza a világ „legjeit". A legnépszerűbb rekordoktól egészen a legfurcsábbakig mindent megtalálunk. A teljesség igénye nélkül, íme egy röpke betekintés a legfurcsább és legszórakoztatóbb rekordok világába.

  • Az egyik legédesebb kísérletnek, a leghosszabb csók rekordja számít. Te mennyi időt szánsz arra, hogy partnereddel csókolózz? Egy órát vagy valamivel többet? Egy szerelmespárnak 1999-ben Tel-Avivban, 30 óra 45 percig tartó csókolózással sikerült felállítania a leghosszabb csók rekordját. Talán te lehetsz a következő rekorder, csak gyakorolj szorgalmasan.

  • Mindenkinek jogában áll azt fogyasztania és azzal táplálkoznia, amit szeret. De kinek jutna eszébe ketchupot inni, ráadásul ezzel rekordot felállítani? A leggyorsabb ketchup ivás rekordjával egy Kaliforniai fiatalember büszkélkedhet, akinek mindössze 33 másodperc alatt sikerült kiürítenie egy üveg ketchupot.

  • Utazni és kirándulni szinte mindenki szeret. De a leghosszabb utazásból is édes a hazatérés. Egyeseket elrettent az órákon át tartó utazás főleg, ha azt autóval kell megtenni. A világ leghosszabb ideig tartó autós utazása egy Svájci párosnak sikerült. 1984-ben egy világ körüli utazásra indultak, melynek során 131 országon keresztül utaztak, és több mint 316.000 km-t tettek meg. Több mint 18 évig ugyanazzal az autóval utaztak. A világkörüli utazást eredetileg egy évre tervezték.

  • A világ legdrágább WC-je. Amint azt tudjuk, a férfiak kisebb-nagyobb dolgaikat könnyűszerrel megoldják a természet lágy ölén is. Minden bizonnyal senki sem szalasztaná el azt a páratlan lehetőséget, hogy sürgős szükségleteit egy arany toalettbe végezze. 2001-ben egy Hong Kong-i ékszerész fejéből pattant ki a gondolat, hogy egy masszív arany WC-t készítsen. A különleges műalkotást 3.5 millió dollárra értékelték. Valóban bizarr befektetésnek tűnik, tekintettel arra, hogy ezt az összeget sokan - átvitt értelemben - „hajlandók a WC-n lehúzni".

A sor vég nélkül folytatható, akár a 33 órán át tartó folyamatos tetoválással vagy a viccmesélés rekordjával. Lehet, hogy a sort a közeljövőben éppen te folytathatod!


Egy szerelmespárnak 1999-ben, 30 óra 45 percig tartó csókolózással sikerült felállítania a leghosszabb csók rekordját

Egy szerelmespárnak 1999-ben, 30 óra 45 percig tartó csókolózással sikerült felállítania a leghosszabb csók rekordját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: