2009-02-06 23:12:47• hírek • Szatmar.ro

Furcsa papírforma eredmény

A magyar férfi jégkorong-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett Olaszország ellen.

A lettországi olimpiai selejtezőn magyar válogatott egy olyan mérkőzésen lépett pályára, amelyen tulajdonképpen esélye sem volt, pedig bizonyos értelemben favoritnak számított.

Figyelembe véve, hogy a magyar válogatott az A csoportos, azaz az elithez tartozó csapatok között vesz részt a világbajnokságon, míg az olasz csapat a B divíziós megmérettetésen, akár azt is mondhatnánk, hogy Magyarország volt a Rigában rendezett találkozó esélyese. Ugyanakkor tudni kell, hogy Magyarország először jutott fel az elit kategóriába, míg Olaszország amolyan liftező csapatként jön-megy az első két értékcsoport között.

A találkozó első harmada kísértetiesen emlékeztetett az előző, Lettország elleni találkozóra, az olaszok ugyanis kapujuk elé szegezték a magyar válogatottat, amely szervezett védekezésének és Szuper Levente védéseinek köszönhetően tartotta a gól nélküli döntetlent. Egészen a játékrész derekáig, amikor Ansoldi és Aquino 35 másodpercen belül két gólos előnyhöz juttatta csapatát. Ez teljesen megfogta a magyar válogatottat, amelynek semmi nem jött össze ekkor.

A második harmadban egy teljesen más magyar válogatott korcsolyázott ki a jégre, ekkor Russo kapusnak is bizonyítania kellett, hogy remek portás. Ám hiába volt a magyar fölény és a helyzetek, Pittis tovább növelte a taljánok előnyét.

Az utolsó játékrészben az olaszok nem erőltették, a magyar csapat pedig, becsületére legyen mondva, mindent megtett a szépítés érdekében és Chitanoni gólja sem zavarta meg ebben. És az akaratnak meg is lett a jutalma, amikor az utolsó percben Svasznek Bence gólra váltotta Ladányi Balázs passzát.

Vasárnap Ukrajna ellen folytatódik a torna a magyar csapat számára, mely mérkőzésnek egyetlen célkitűzése az első győzelem megszerzése lehet.

Nincs könnyű dolga a kapusnak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: