2010-01-10 18:49:12• hírek • MTI/AP

Furcsa döntést hozott a bíróság

Felmentették vasárnap kínzás vádja alól az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Abu Dzabi uralkodócsaládjának egy tagját, akinek tetteit videófelvétel is megörökítette.

A bíró ítéletében ártatlannak nevezte Isza bin Szaid an-Nahajan sejket az ügyben, amelyet egy texasi üzletember, Baszem Nabulszi indított egy amerikai bíróságon egykori üzleti partnere ellen, aki Abu Dzabi uralkodójának, az emírségek elnökének féltestvére. 

Az amerikai üzletember több millió dolláros tartozásának kiegyenlítését követelte volt partnerétől, és bemutatott egy videofelvételt, amelyen a sejk kínoz egy férfit. Az internetre is felkerült felvételen látható, amint Isza sejk szarvasmarhák terelésére használatos ösztökét (vasvégű botot) dug egy afgán gabonakereskedő végbelébe, meggyújtja a nemi szervét, egy automata fegyverből sorozatokat ad le a férfit körülvevő homokba, autóval elüti, majd sót hint sebeibe.

Az emírség belügyminisztériuma elismerte, hogy valóban az emirátusok elnökének féltestvére követte el a videón látható kínzásokat. A védelem azt állította, hogy Nabulszi zsarolási céllal örökítette meg a kínzást, továbbá bemutatott egy több tucat gyógyszer kombinációjából álló keveréket, amely Iszát olyan bódult állapotba hozta, hogy nem lehetett felelős tetteiért.

A védelem szakértője szerint a keverék agressziót, depressziót, öngyilkosságra való hajlamot és emlékezetkiesést okozhat. A bíró elfogadta az érvelést, megállapítva, hogy "korlátozott volt felelőssége".

Ez volt az első eset a hét emírségből álló, olajban gazdag perzsa-öbölbeli országban, hogy egy uralkodócsalád tagja ellen bírósági tárgyalás zajlott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: