2014-05-26 15:46:19• hírek • Szatmár.ro

Fülöp Szabolcs: Sikeres volt a Siklóernyős Találkozó

A találkozó szervezője szerint nagy lehetőségek rejlenek a szatmárnémeti sportrepülőtérben.

Sokak számára életre szóló élmény volt a Siklóernyős Találkozón való részvétel - és most nem elsősorban a pilótákra gondolunk, akik hétről hétre a magasból szemlélik az életet, hanem a sok érdeklődőre, akik tandemben egy-egy profival emelkedtek a levegőbe. Ki siklóernyővel, ki paratrike-kal utazott, de mindenki számára felejthetetlen élmény volt a repülés, még akkor is, ha három órát álltak sorba az élményért. "Mindenkinek fülig ért a szája" - foglalja össze az elsőrepülők élményeit Fülöp Szabolcs szervező.

A hétvégi találkozó szervezőinek és a fő támogató Szatmár Megyei Tanácsnak is teljesült a terve: azok közül, akik először emelkedtek siklóernyő segítségével levegőbe, sokan kedvet kaptak a sportrepüléshez. A profi pilóták pedig megismerkedtek vele és megszerették a csörléses levegőbe jutást - ez azt jelenti, hogy egy autó segítségével emelik a levegőbe a siklóernyőst, akár a gyerekek a papírsárkányt.

"Sok magyarországi és romániai siklóernyős nem ismerte ezt a lehetőséget, a legtöbben meg voltak győződve arról, hogy hegy kell a siklóernyőzéshez" - magyarázza a rendezvény szervezője és siklóernyős-oktató Fülöp Szabolcs.

Siklóernyős találkozó Szatmárnémetiben

Fülöp szerint a találkozó sikere nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy újra erőre kapjon a sportrepülő-élet Szatmárnémetiben, és visszatérjenek ide azok, akik átpártoltak a nagybányai reptérhez.

"Akik tandemben velünk repültek a hétvégén, kisebb összeget fizettek az utazásért. Ez az összeg is bekerül abba az alapba, amit majd egy csörlő-autó vásárlására fogunk fordítani. Hamarosan egy találkozót tartunk a szatmári vitorlázórepülőkkel, ejtőernyősökkel és a többi sportrepülővel, és megnézzük, mit kellene tennünk még, hogy újra beinduljon az élet a sportrepülőtéren" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Fülöp Szabolcs.

Siklóernyős találkozó Szatmárnémetiben

A szervező és siklóernyős véleménye szerint a szatmári turizmust is fellendítené, ha rendszeresen lehetne sportrepülni Szatmárnémetiben. A hajdúszoboszlói sportreptérről sokan érkeznének ide hétvégére siklóernyőn, hiszen csak 100 kilométer körüli a távolság légvonalban. Hosszú távon akár egy szállodát is lehetne építeni, ahogy az más, sportrepülők által gyakran látogatott repülőterek közelében történik, véli Fülöp.

Siklóernyős találkozó Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: