2013-10-03 16:18:08• hírek • Szatmár.ro

Újabb elismerés Boga Katalinnak

Vermes Miklós emlékérmet kapott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium fizikatanára, Boga Katalin.

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett Körmöczi János Fizikusnapoknak szeptember 27-29. között a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum adott otthont. Az idei konferenciának tematikája "A lézer" volt, így a bemutatott előadások és kísérleti bemutatók e témakör köré csoportosultak.

A konferencia tudományos részét megszakítva díjátadásra került sor a soproni Vermes Miklós Országos Tehetségápoló és Kutató Alapítvány részéről, mely alkalomból Nagy Márton, az alapítvány elnöke adta át a díjakat.

Méltatásában elmondta, hogy ez alkalommal olyan személyeknek, intézményeknek ítélték oda a díjakat, akik nagyban hozzájárultak munkájukkal a Vermes Miklós Fizikaverseny szervezéséhez Erdélyben, valamint a magyarországi döntőn részt vevő diákok felkészítésében.

A díjazottak között volt Boga Katalin fizika szakos tanárnő, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanára, aki Vermes Miklós díjban részesült hosszú éveken keresztül kifejtett áldozatos munkájáért, melynek eredményeként diákjai rendszeresen részt vettek a Vermes Miklós Fizikaverseny magyarországi döntőjén.

Díjat kapott szervezetként az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság is, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Erdélyben is megrendezésre kerüljön a rangos fizikaverseny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: