2013-09-02 16:53:43• hírek • Póti Orsolya

Bonis Bona elismerésben részesült Nagy Gyula tanár úr

A „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli pedagógusok elismerésére. A díjat odaítélték Nagy Gyulának, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium magyartanárjának is.

A magyar kormány Nemzeti Tehetség Programja keretében meghirdetett három - „Kiváló versenyfelkészítő", „Kiváló tehetséggondozó" és „Kiváló tehetségsegítő" - kategóriában összesen közel 799 jelölés érkezett, a jelöltek közül pedig 437 fő részesült kitüntetésben. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni" latin közmondásból származik.

A „Kiváló tehetséggondozó" díjban 170 tehetséggondozó részesült, közöttük Nagy Gyula magyartanár is. Ezt a díjat azoknak a pedagógusoknak ítélték oda, akik legalább öt tanéven keresztül kiemelkedő munkát végeztek olyan gyerekek és tanulók körében, akikhez hátrányos helyzetük, speciális nevelési igényük vagy fiatal koruk okán nem feltétlen kapcsolódik konkrét versenysiker, de fejlesztésük és támogatásuk meghatározza további tanulmányi életútjukat.

A díj átadására augusztus 28-án este a budapesti Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen került sor. A díjra jelenlegi vagy volt tanítványok is ajánlhattak tanárokat, ha úgy ítélték meg, hogy pályájukra jelentős hatással volt valamelyik pedagógusuk. Rajtuk kívül kollégák és szülők is tehettek ajánlásokat.

Idén több mint 2 milliárd forintot szánnak a Nemzeti Tehetség Program támogatására. A „Kiváló versenyfelkészítő" és a „Kiváló tehetséggondozó" elismerésben részesülők jutalma fejenként 400.000 forint, a harmadik kategóriába bejutott pedagógusokat pedig 250.000 forinttal jutalmazzák.

„Természetesen büszkeséggel tölt el az, hogy a Bonis Bona elismerésben részesültem, főként azért is, mert a több, mint 400 díjazott között alig akad 3-4 erdélyi pedagógus." - mondta el Nagy Gyula a Szatmár.ro-nak.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége és kollégái ez úton is gratulálnak az elismeréshez. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: