2012-09-06 14:18:42• hírek • MTI

Megérkezett a FujiFilm X-E1

Számos kémfotó és pletyka előzte meg a FujiFilm legújabb cserélhető objektíves fényképezőgépének, az X-E1-nek bejelentését.

Kistestvére érkezett a FujiFilm X-Pro 1-nek, amit a japánok az idei év elején mutattak be a nagyérdeműnek. Az X-E1 szintén azon 16 MP-es APS-C X-Trans CMOS szenzor köré épül, ami a nagyobbik modellben is megtalálható. Nagyobbik, mert az X-E1 valamivel kisebb és könnyebb lett, mint az X-Pro 1.

A beépített vakuval is rendelkező újdonságot a Fuji marketingesei nem csak árban, hanem szolgáltatások terén is valamivel a „professzionális" gépük alá sorolták, így az X-E1-nél például lemondtak a hibrid keresőről; itt egy ízig-vérig elektronikus egységgel találkozhatunk. Az OLED technológiára támaszkodó kereső 2,36 millió képpontos felbontása mellett valószínűleg igen jó kontraszttal is kényezteti majd a fotóst (1:5000 a kontrasztarány). Persze, az „olcsósítás" nem jelenti azt, hogy az X-E1 rosszabb lenne, vagy gyengébben teljesítene, mint az X-Pro 1, sőt, automatikus élességállítás téren a gyártó határozott javulást ígér.

A FujiFilm X100 méreteivel körülbelül azonos terjedelmű masina feketében és ezüstben is kapható lesz. A 350 grammos fényképezőgép kezelőfelületét láthatóan az X-Pro 1-től örökölte, ezért azok, akik a nagyobbik váz használatához szoktak, az X-E1-gyel is vakon boldogulnak majd. Nem is lenne igazi FujiFilm fényképezőgép, ha az X-E1 nem támogatná a gyártó népszerű film-szimulációs módjait, így hát a mérnökök ezekkel a szűrőkkel is megspékelték a készüléket.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: