2011-07-10 09:31:34• hírek • MTI

Függővasútat építenek a Temze fölött

Megkezdődtek a Temze folyón átívelő függővasút építési munkálatai Londonban.

Az 50 millió fontba kerülő rendszer két olimpiai helyszínt köt majd össze. A Temzén átívelő függővasút északi állomása a kelet-londoni Royal Victoria Dock-nál lévő Excel csarnok, déli kikötője pedig a délkelet-londoni Greenwich körzetben lévő O2 Aréna lesz - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán.

A jelenlegi elképzelések szerint a kabinok 50 méter magasan közlekednek majd a Temze felett és óránként mintegy 2500 utas szállítására lesznek alkalmasak. A brit főváros közlekedési társaságának szóvivője szerint a függővasút jövő nyárig való befejezése csupán egy merész gondolat, amely bár nagyszerű kihívást jelent a város számára, de soha nem szerepelt a hivatalos tervek között. 

Hozzátette: a függővasút megépítése nem képezi az olimpia idejére tervezett közlekedési stratégia részét, és nem alapvető fontosságú az ötkarikás játékok szempontjából. A közlekedési társaság a beruházás induló költségeit fedezi. A függővasút kivitelezője és későbbi üzemeltetője a Mace brit építkezési vállalat által vezetett konzorcium.


A Temze Londonban
A Temze Londonban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: