2019-09-21 09:05:42• hírek • Szatmár.ro

Függök ezen a zord élet-párkányon - a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében

Szeptember 23-án Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója, a Függök ezen a zord élet-párkányon című előadás.

 

2014. április 10-én Szatmárnémetiben hangzott el először: „Itthon vagyok!” Ezekkel a szavakkal indul a Szugyiczky István, a Harag György Társulat örökös tagja által szerkesztett és rendezett Ady-est szövegkönyve, mely megkísérli egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét nyolcvan percbe sűríteni és a hol szerethető, hol elviselhetetlen, hol nyugtalan és szenvedő Ady Endrét megmutatni.

 

Az előadás szereplője, a Jászai Mari-díjas és kétszeres UNITER-díjas Érdemes művész, Bogdán Zsolt nagy érzékenységgel tolmácsolja Ady Endre ostorozó hazaszeretetét, zsoltáros istenhitét, esendő lelkének rezdüléseit. Túl az 50. előadáson – Bogdán Zsolt minden idegszálát, hangját, játékerejét adja, felajánlva a nagyérdeműnek a találkozást a költő jól ismert és ismeretlen arcaival.

 

Az Ady-estet bemutatása óta többezer költészetet kedvelő lelkes néző láthatta Szatmárnémeti és Kolozsvár mellett – többek között – Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Nagyszebenben, Temesváron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. Az előadást gyakran hívták Magyarországra is. Gödöllőn, Pécsett, Taljándörögön és Budapesten is több helyszínen volt látható az est, például a Vígadóban, a Radnóti Színházban, a Klebelsberg Kultúrkúriában és nemrég Fischer Iván Lakásszínházában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: