2007-10-25 16:06:39• hírek • Szatmar.ro

Frunda Tasnádon

kepg_1193321813__hsl6932Hidegben, esőben is "az RMDSZ-ben van a vitamin" - Tasnádon is járt a kampánykaraván.

kpmnyfrund „Ne olcsó török krumplit vegyenek az emberek Bukarestben, hanem erdélyi, partiumi pityókát. És ne csak Bukarestben vásárolják, hanem Budapesten és Párizsban is” – mondta ma Frunda György a RMDSZ Tasnád környéki polgármestereivel és önkormányzati képviselőivel való találkozón.

Az RMDSZ EP listavezetője szerint ezért fontos magunkat, munkánkat, a hazai termékeket megismertetnünk az Európai Unióban. „De ahhoz előbb ott kell lennünk Brüsszelben” – fűzte hozzá a szenátor, aki úgy vélte, a Romániának járó 35 hely közül kettőt, jobb esetben hármat is elnyerhet az RMDSZ, vagy egyáltalán nem lesz képviselete a magyarságnak.

Kelemen Hunor ügyvezető elnök, kampányfőnök, az EP-választás egyszerű matematikájára emlékeztetett, és elmondta, a Szövetség nem folytat negatív kampányt, hanem az emberek problémáiról beszél majd.

A tasnádiak arról érdeklődtek az RMDSZ jelen lévő Szatmár megyei és országos tisztségviselőitől, hogy milyen eredményei lehetnek az EP-választások és az új választási rendszerről szóló népszavazás „párosításának.” Válaszában Szabó Károly szenátor, EP-képviselő elmondta, hogy a társításnak nem lesz negatív hatása, azonban a változást nem egy népszavazással lehet elérni, hanem a parlament által is megszavazott vonatkozó jogszabály által.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: