2020-06-19 07:07:38• hírek • MTI

Friss fotókhoz jutott a lopott Van Gogh-festményről a művészeti világ Indiana Jonesa

Friss fotókhoz jutott Arthur Brand holland műtárgyszakértő arról a Van Gogh-festményről, amelyet márciusban egy koronavírus-járvány miatt bezárt holland múzeumból loptak el ismeretlenek.

A holland mester Tavaszi kert című, 1884-ben festett képét vitték el betörők az Amszterdamtól mintegy 30 kilométerre keletre, Laren városban található Singer Laren Múzeumból. A festményt egy időszaki kiállításra kapta kölcsön az intézmény az ugyancsak hollandiai groningeni múzeumtól. Brandt csütörtökön elmondta, hogy aktuális képek vannak a tulajdonában, amelyeket három hónapnyi intenzív kutatás után egy meg nem nevezett forrástól kapott.


Ezek az első életjelek a festményről – mondta Brandt, akit sikeres nyomozásai miatt „a művészeti világ Indiana Jonesaként” emlegetnek. A fotókon a festmény a The New York Times című napilap május 30-i lapszáma mellett látható. Az egyik felvételen az alkotás hátoldala látható, ahol a mű tulajdonosváltásait dokumentálták. Brandt hozzátette: a kép elülső részén egy új karcolás is látszik.


Nincs kétségem afelől, hogy a kép valódi – mondta a műszakértő, aki abból indul ki, hogy a tolvajok ezekkel a fotókkal keresnek vásárlót a feketepiacon. Holland médiajelentések szerint a nueneni paplak kertjét ábrázoló kép értéke akár a hatmillió eurót is elérheti. A Singer Laren Múzeum saját kollekciója főleg modernista, így neoimpresszionista, pointillista, expresszionista és kubista festők műveiből áll. A bezárás előtt azonban épp holland művészeknek szentelt időszaki kiállítást rendeztek A lélek tükre címmel az amszterdami Rijksmuseummal együttműködésben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: