2020-04-02 08:57:27• hírek • Bede Emőke

Friss felvételeken a szatmári körgyűrű építési munkálatai

Újabb látványos, a január és március közötti időszakot összefoglaló képsorok kerültek fel a Youtube videómegosztóra a Szatmárnémetit tehermentesítő elkerülő útról. A felvételek tanúsága szerint az építkezési munkálatok sem a téli mínuszok, sem a koronavírus-járvány ellenére nem álltak le.

Az elkerülő útról szóló, 68 millió euró + áfa összértékű szerződést még 2015-ben írták alá, a szemmel látható munkálatok azonban csak 2018 júniusában kezdődtek meg. A 19,54 km hosszú elkerülő építése egy olasz háromtagú konzorcium (Itinera SPA - Collini Lavori SPA - Via Design SRL) feladata. A majdnem 20 kilométerből 14 kilométer menetirányonként kétsávos lesz, a fennmaradó részen pedig menetirányonként egy-egy sáv áll majd az autósok rendelkezésére.Az elkerülő út vonalán két vasúti felüljárót is ki kell majd alakítani, illetve négy darab főút-becsatlakozást. Emellett lesz egy pihenőhely is, ahol a személyautók mellett a kamionok és az autóbuszok is megállhatnak szusszanni egyet. A tervek szerint a pihenőben kényelmesen el lehet majd fogyasztani akár az uzsonnát is, hiszen erre a célra padokat és asztalokat helyeznek ki. A konzorcium által rendelkezésünkre bocsátott részletes beszámoló szerint még egy benzinkút is helyet kap majd a pihenőnél.


Annak érdekében, hogy az elkerülő út szerepét maradéktalanul be tudja majd tölteni, a Szamoson egy 651,1 méter hosszú híd fog átívelni a Dana Hotel közelében. 


Radu Bud megyei prefektus még januárban tett munkalátogatást az építkezés egyik helyszínén, melyen az Itinera SPA képviseletében részt vett Fernando Lopes projektvezető és Giorgio Gasparetto építési munkavezető is. Mint kiderült, az elkerülő út munkálatainak 50 százaléka elkészült, viszont a kezdeti tervekhez képest így is némi csúszásra lehet számítani. A jelenlegi állás szerint a körgyűrű megépítése 2021 júniusában fog finisbe érni - közölte akkor a prefektus. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: