2020-03-13 08:23:56• hírek • Bede Emőke

Friss adatok Szatmár megyéből: 51 személy intézményes karantén, 129 személy otthoni elkülönítés alatt áll

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal péntek reggel újabb összesítést tett közzé, melyből egyebek mellett az is kiderül, hogy március 13-án, hajnali 1 óra 15 perctől reggeli 7 óra 15 percig 549 személy érkezett külföldről Szatmár megye területére a petei határátkelőn át.

A közel 550 személy közül mindösszesen 79 személy - 68 román állampolgár és 11 moldáv - vallotta azt, hogy a Covid-2019 vírus által érintett területekről érkezett vagy az utazás során érintette azokat. A Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai által is megviszgált 79 személyt végül konvolyokban szállították el az intézménes karanténként kijelölt központokba: 24-et Máramaros, 7-et Suceava, 1-et Botosani, 3-at Iasi, 1-et Kolozs, 1-et Kovászna, 21-et Besterce-Naszód megyékbe, további 9 főt pedig a Moldvai Köztársaságba. További 12 személy nem intézményes karanténba került, hanem lakhelyi elkülönítés alá vonták őket. A Peténél hazatérő Szatmár megyei lakosok egyike sem érkezett olyan területről, mely ezeket az óvintézkedéseket szükségessé tette volna.


Csanálosnál számottevően kisebb volt az éjszakai formalom. Itt mindösszesen csak 23 olyan személy lépett Románia területére, aki a sárga vagy piros zónákból érkezett. Közülük 7-en Szatmár megyeiek, 7-en Máramaros megyeiek, 2-en Szilágy megyeiek, 1-1 fő Valcea, Hunyad és Kolosz megyeiek, illetve 4-en a Moldovai Köztársaság lakói – derül ki a prefektúra által küldött információkból.


Március 13-án, reggel 8 órakor Szatmár megyében 51 személy volt intézményes karanténban, 129 fő pedig otthoni elkülönítés alatt áll. Pozitív teszteredményekről továbbra sem érkezett hír, így az egyetlen, akit megyénkben diagnosztizáltal, az a Iasi megyei fiatalember, akit jelenleg egy kolozsvári kórházban ápolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: