2011-11-23 14:26:02• hírek • Kocsis Zoltán

Hatalmas potya a pálmafák árnyékában

Amíg Európában a jövő évi kontinensbajnokság sorsolására vár a labdarúgó-társadalom, addig a világ más részein, mint például Óceániában, már a 2014-ben esedékes világbajnokság selejtezőit vívják a csapatok.

A nemzetközi labdarúgás legkevésbé ismert, legeldugottabb és (már bocsánat) legalacsonyabb színvonalat képviselő szegletében az első körben négy gárda küzd meg azért, hogy bejuthasson a második selejtezőkörbe. A négyes tornának Szamoa ad otthont, ahol szerda hajnalban lejátszották az első két meccset. Amerikai Szamoa pedig egy hatalmas potyagólnak is köszönhetően 2-1-re legyőzte Tongát.

A 32. percben Ramin Ott szánta rá magát lövésre, a dallamos nevű Kaneti Felela kapus pedig alaposan bevédte a lövést. A 74. percben aztán Shamon Luani egy gyönyörű emeléssel megduplázta az amerikai-szamoaiak előnyét, két perccel a vége előtt pedig Unaloto Feao szépített.

A videót azonban nem csak a méretes potya miatt érdemes megnézni, hanem a pufók amerikai-szamoaiak sem mindennapi látványt jelentenek. Nem beszélve a rendkívül mulatságos középkezdésről.

A másik meccsen mellesleg a házigazda Szamoa 3-2-re verte Cook-szigeteket. A négyes torna győztese amúgy bejut a második selejtezőkörbe, ahol a régió nagyágyúi várnak rá az A csoportban: Vanuatu, Új-Kaledónia és Tahiti. A B csoport mezőnye már teljes, itt Fidzsi-szigetek, Pápua Új-guinea, Salamon-szigetek és természetesen Új-Zéland küzd meg egymással. A két csoportgyőztes játssza a döntőt, a győztes pedig interkontinentális selejtezőn küzd meg azért, hogy ott lehessen 2014-ben Brazíliában.

Amerikai-Szamoa és Tonga válogatottja - háttérben az őserdővel fotó: fifa.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: