2007-10-25 18:22:08• hírek • Kis Csilla

Ahogy eszik, úgy ölel

asztalAz asztalnál és az ágyban vajon ugyanazok a vágyak vezérelnek minket?

Az asztalnál és az ágyban vajon ugyanazok a vágyak vezérelnek minket? Bizony, bizony – mondják a pszicho analitikusok. Olyanok az ételeink, mint a szerelmes együttléteink...

- Életem első szerelme gondolkodó típus volt. Képes volt mindenen órákig elmélkedni, teljesen a gondolataiban élt. A szex nem igazán az ő műfaja volt. Ami az evést illeti, elvolt egész nap vajas kenyéren, ha volt hozzá egy kis sajt, örült neki, ha nem, az sem zavarta: a lényeg, hogy ne korogjon a gyomra. A második barátom homlokegyenest különbözött tőle: imádott jókat enni, kedvelte a különleges borokat, ínyencségeket, és imádta a szexet – meséli a 27 éves Andrea, akinek meggyőződése, hogy a szexet és az étkezést ugyanaz az ízlés hajtja.

Ezzel a véleménnyel nincs egyedül. Egy francia felmérés szerint az emberek 27%-a szerint könnyű elképzelni, hogy az illető milyen szerető, ha figyelmesen megnézzük, hogy mit és hogyan eszik. Mindezt a pszichológusok is alátámasztják: az oralitás ugyanis a szexuális fejlődés egyik lényeges eleme. Ennek a nyomait úgy is megőrizzük, hogy egyszerűen szeretünk beszélgetni, enni és inni azzal, akit szeretünk. De olyan betegségeket is megfigyelhetünk, amelyek az evéssel kapcsolatosak: az anorexiás (aki nem eszik) fél a szexről, a bulimiás (aki folyton eszik) a belső üresség érzését és a szexuális kielégítetlenséget igyekszik csökkenteni. És még egy érdekes megfigyelés az étvágy és a szerelem összefüggésére: sokan kifejezetten falánkká válnak, amikor szerelmesek lesznek. A férfiak 44%-a mohóbbnak vallja magát, ha szerelmes, a nők 35%-a vallja be magáról ugyanezt (viszont figyelnek közben az alakjukra is).

Amikor a férfiak felfalnak minket...

A gyors
Az asztalnál: Egy szempillantás alatt belapátolja az ennivalót. Neki fontosabb a gyorsaság, mint az élvezet. Mindig siet, mindig dolga van, és inkább gyorsan végez az étellel, csakhogy ki ne hűljön. Ha korog a gyomra, hamar idegessé válik, úgyhogy gyorsan csillapítani kell éhségét.
Az ágyban: Ez aztán lendületes ember! Mire hármat számolna, már pörög is, simogatás a liftben, nyomás a lakás, gyorsan, hol az ágy, azonnal, azonnal! Mellette garantált a meglepetés, a huncut közjáték. Gyors és alapos, kész pillanatok alatt a Nirvánába repíteni kedvesét. Hogy túl gyors? Talán... A korai megömlések 80%-at olyan férfiaknál figyelték meg, akik gyorsan esznek, gyorsan beszélnek, gyorsan járnak.
Mi a teendő? Az ilyen férfi esetében minden nőies finomságra és gyöngédségre szükségünk lesz, hogy megismertessük vele az ízlelés, az érzékelés művészetét, a hosszú és gyöngéd együttlétek gyönyörűségét. A társnak bizalmat és nyugalmat kell sugároznia, lassítani lendületén, indulatain, vágyain.

Az ínyenc
Az asztalnál: Az ínyenc számára minden étkezés ünnep. Az ízlelőbimbói minden egyes falatot kiélveznek, az ízeket már csak egy szépen terített asztal és gyertyafény fokozhatja. A mozdulatai lassúak, szinte bársonyosak, két korty bor között ujjaival megsimítja a borospoharat, távolba merengve. Szeret főzni is, gondosan rákészül a műveletre, minden igyekezete az ízek harmóniájának megteremtésére összpontosul. Ami az édességet illeti... sosem utasítja vissza!
Az ágyban: Ez a férfi annyira érzéki, hogy szinte biztos a tökéletes és meghitt együttlét. Nem hiányozhat gyertya, illat, lágy zene és félhomály, hogy minden érzékszervük kiélvezhesse a pillanatot. A szerelemben lassan, finoman halad a cél felé, nagy odaadással ízlelgeti a gyönyört. Biztosak lehetünk finomságában és gyöngédségében: ő a cirógatások és kényeztetések nagymestere.
Mi a teendő? Nagyon egyszerű: kiélvezni minden pillanatot a társaságában!

A diétázó
Az asztalnál: Apró falatokat eszik, mindent alaposan megrág, közben teát kortyol. A tányérját sosem találunk cukros vagy zsíros ételeket, hiszen mindig az egészséges kosztot választja: salátát, joghurtot, kevés sajtot, csupa „női” ételeket.
Az ágyban: Mivel az egészségére nagyon odafigyelő emberről van szó, a szerelmet is ebből a szempontból közelíti meg. A túlzás, a hirtelenség nem az ő lételeme: a szex számára testi és lelki jó, amely a testet edzi, a lelket pedig a spirituális magasságok felé repíti. Társa biztos lehet hűségében és őszinteségében, a tisztaságáról már nem is beszélve! Forró szenvedélytől mentes, de simogatásokkal, gyöngédséggel teli kapcsolatra számíthatunk mellette.
Mi a teendő? Játsszunk egy kicsit vele! A komoly, megfontolt külső ellenére az ilyen ember szereti, ha provokálják! Meséljünk neki fantáziálásainkról, és rögvest kezdjünk is hozzá... a gyakorlatban. Emberünk büszke a testére, a jó erőnlétre: nem fog megfutamodni!

Az entellektüel
Az asztalnál: Nem valami nagy ínyenc. Akkor eszik, amikor éhes, és elsősorban azért, hogy megtöltse a gyomrát. Sokkal inkább szellemi táplálékra van szüksége. Az ételnél fontosabb számára a társaság, a hangulat, a környezet, de szívesen nézi partnerét evés közben, ezzel ellensúlyozva saját étvágytalanságát.
Az ágyban: Nem szeret enni, nem szeret szeretkezni sem... Szavakkal hódít, intellektuális megközelítésben lát mindent. A fantáziálásai annál gazdagabbak: nála minden – vagy majdnem minden – a fejben történik. Hosszú heteken és hónapokon át mesél partnerének a szerelemről, a testiségről, mielőtt valóban munkához látna.
Mi a teendő? Természetesen az intellektusával kell megfogni ezt az embert. Erre a legegyszerűbb módszer, ha fantáziálásainkról beszélünk neki, kíváncsian, kérve, hogy elemezze őket. Ettől megjön majd a kedve a dolog alkalmazására is!

A falánk
Az asztalnál: Sokat eszik, sokat iszik. Szereti a férfiasnak tartott dolgokat, mint a whiskey, a bor, a vadhús... és nem fintorog a nehéz és kalóriadús ételek láttán sem. Erőteljes, férfias ízeket kedvel.
Az ágyban: Az evés és a szex a két nagy örömforrás az életében. Ugyanolyan szüksége van a testiségre, mint az ételre. Hogy szex függő lenne? Majdnem. Nem ismer tabukat, nála a szerelemben minden megengedett. Változatos, találékony, és nagyon férfias.
Mi a teendő? Meg kell barátkozni ezzel a falánk férfival. Nem visszautasítani – vagy ha igen, nagyon fondorlatosan. Néha pedig kell, mert az ilyen férfi több órás szeretkezés után is készen áll az újabb bevetésre.

A zabagép
Az asztalnál: Kézzel tépi szét a csirkét, tányérból issza a levest, és pillanatok alatt eltűnteti a hosszú órákon át készített töltött és tűzdelt, passzírozott és panírozott finomságot. Nem is annyira az ízek rabja, mint magáé az evésé.
Az ágyban: Az ilyen ember szeret érinteni, harapni, karmolni, érezni. Értékeli partnere dús idomait, természetes illatát, imádja a bőrét és ízét... és gyakran hagy nyomon az imádott nő nyakán. Természetes, erős és nagylelkű szerető, és majdnem minden nőt megőrjít vadsága. Gyöngédség? Cirógatások? Az nem az ő asztala...
Mi a teendő? Az ilyen férfi ki nem állhatja a mesterkélt dolgokat. A nőt természetesnek szereti, smink és ékszerek nélkül, őszintén és egyenesen. Legyünk nőiesek, gyöngédek, érzékiek – természetesen, vademberünk pedig megteszi majd a magáét. nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: