2009-07-05 20:26:22• hírek • Gozner Gertrud

Free Hugs Day Szatmárnémetiben

Az ingyen ölelések világnapját minden évben július első szombatján rendezik. Szatmáron egy tucatnyi középiskolás diák vette át a kezdeményezést, hogy az utcákat járva bárkit, aki engedi ölelésben részesítsen. Azonban a szatmáriak körében nem örvendett sikernek a kezdeményezés.

Kevesen vállalkoztak arra, hogy közel engedjék magukhoz a Free Hugs feliratú táblával közeledő fiatalokat. Messziről jelezték, hogy ne közelítsenek hozzájuk, volt aki csak zavartan nevetett az ajánlat hallatán, mások egyenesen felháborodtak az ötletre. Az újközpontban járőröző polgárőrök az akció láttán nyomban törvénysértést szimatoltak, és ölelés helyett bírságot helyeztek kilátásba ha a résztvevők netalán hangoskodnának.

A Free Hugs kampányt Juan Mann kezdeményezte 2004-ben, amikor is kiállt az utcára, és ölelést ajánlott mindenkinek csak azért, hogy legyen jobb a napjuk. A mozgalom tagjai nem csinálnak mást, mint egy free hugs táblával kiállnak egy forgalmas utcára, és bárkit átölelnek, akik veszik a bátorságot és odalépnek hozzájuk. Ezekről az akciókról természetesen videók is készülnek, és igen népszerűek a Youtube-on.

Pedig ez egyben kiváló terápia, ugyanis a kutatók szerint öleléskor a testünk olyan anyagot szabadít fel, amely növeli a magunkba és másokba vetett bizalmunkat. Szatmáron tavaly néhány fiatal már megszervezte a kampányt, amelytől a helyi lakosok továbbra is idegenkednek.


Nem bánta meg, aki vállalkozott az ingyen ölelésre.


Másodjára szervezte meg a Free Hugs Day-t a szatmári fiatalok egy csoportja.


A kutyus sem maradt ki a szabad ölelésből.


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: