2014-04-05 16:58:43• hírek • Frankofón dalok napja a filharmóniában

Frankofón dalok napja a filharmóniában

Idén immár ötödik alkalommal rendezték meg Szatmár megyében a Frankofón Dalok Napjának versenyét, amelynek a Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont szombaton. A megyei döntőből ketten, legfeljebb hárman jutnak majd be a nagybányai országos döntőbe.

A Francia Intézet, Franciaország bukaresti nagykövetsége, a tanfelügyelőség, a Pedagógusok Háza, a megyei tanács, a szatmárnémeti és az avasfelsőfalui önkormányzat által támogatott eseményen idén több mint 30 előadást hallgathatott meg a zsűri és a közönség. A 13-18 év közötti gyerekek három korcsoport szerint mutathatták meg tehetségüket, rátermettségüket. Feltétel volt, hogy a dalokat franciául kellett előadniuk.

Cristina Durau főszervező örömmel újságolhatta, hogy noha a francia nyelv oktatása egyre inkább háttérbe szorul - elsősorban az angol és a német, de az olasz vagy a spanyol mögött is -, a versenyen évről évre többen vesznek részt: tavaly számuk nem érte el a harmincat, idén viszont meghaladta azt.

„Egy ilyen esemény remek alkalom a gyerekek számára ismeretségek, barátságok megkötésére, ám az intézmények számára is, hogy megismerjék egymás tevékenységét", magyarázta Durau.

Arról nem is beszlve, hogy az országos döntő győztesei frankofón fesztiválokon léphetnek majd fel illetve franciaországi táborozást nyerhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: