2010-10-01 22:27:11• hírek • Szatmár.ro

Frankfurti leves és gombás sült máj

Vancsa Zsolt menüje: frankfurti leves és gombás sült máj. A beküldő jutalma jutalma egy három kilogrammos, kitűnő minőségű Hutton száraztészta-csomag.

Frankfurti leves virslivel és murokkal


Hozzávalók:


3 pár virsli, 3 db sárgarépa, 20 dkg burgonya, 1 fej kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejfel, 1 db leveskocka, 1 csipet pirospaprika , 1 csipet kömény.

Elkészítés:

A hosszúra vágott káposztát, a karikára felvágott murokkal és a kockára vágott burgonyával, a leveskockával, a fokhagymával, a köménymaggal és kb. másfél liter vízzel feltesszük főni. Az apróra vágott hagymából és lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és ezzel felengedjük a levest, de csak akkor, ha a hozzávalók megpuhultak. Beletesszük a felkarikázott virslit, és két-három perc után hozzáadjuk a tejfelt is.

Gombás sült máj

Hozzávalók:

20 dkg gomba, 40 dkg csirkemáj, 1 dl húsleves, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 db babérlevél, só, bors.

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon kisütjük. A kész májat egy kisebb tepsibe tesszük. Eközben megpároljuk a gombát, majd rátesszük a májra. A húslevesben kiforralunk egy nagyobb babérlevelet, közben egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolunk, majd hozzáadjuk a fehérbort és a babérleveles húslevest, és ezt is a májra öntjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és lerben 15 percig fedő alatt sütjük. Főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.


Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz
Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: