2013-05-21 16:23:35• hírek • Póti Orsolya

Franciaországi vetélkedőn három művészetis diák

Carina Bodea, Iulia Iepure és Bratis Bogdan  május 16-tól Franciaországban képviseli országunkat a „Valence fete l'Europe
Carina Bodea, Iulia Iepure és Bratis Bogdan május 16-tól Franciaországban képviseli országunkat a „Valence fete l'Europe" nevet viselő Nemzetközi Könnyűzenei Versenyen

A Szatmári Művészeti Iskola diákjai a májusi és júniusi hónapokban nem igazán unatkoznak, hiszen szinte minden hétre jut valami program. Például május 24-ig három énekszakos diák egy nemzetközi vetélkedőn mutatja be tehetségét, május 23-án pedig kiállítással készülnek a képzőművészeti szak hallgatói.

Számos rendezvényt szervez az évzáró előtt a Szatmári Művészeti Iskola. A tanintézmény három énekszakos diákja - Carina Bodea, Iulia Iepure és Bratis Bogdan - május 16-tól Franciaországban képviseli országunkat a „Valence fete l'Europe" nevet viselő Nemzetközi Könnyűzenei Versenyen.

Május 23-tól a Szatmár Megyei Tanács galériájában a szatmári tanintézmény és a téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola diákjainak festményei, grafikái és fotóművészeti alkotásai kerülnek bemutatásra egy közös kiállítás keretében. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára csütörtök délután 16 órától kerül sor.

A szatmári iskola néhány diákja jelen lesz a május 28-29. között megrendezésre kerülő Művészeti Iskolák Nemzetközi Fesztiválján, amelynek idén Marosvásárhely ad otthont. Mint minden évben, így idén is bemutatkoznak a diákok a Szatmári Városnapokon, illetve a Kultúrkaraván programjaiba is bekapcsolódnak.

Június 3-6. között kerül megrendezésre a Rotaract Színjátszó Fesztivál, amelyen Carol Erdős tanítványai is fellépnek, ezután pedig a Samus GuitArt akusztikus gitárverseny, majd az iskola évzáró rendezvényei várják az érdeklődőket. Június 12-én a zene- és énekszakos diákok lépnek fel, június 13-án pedig „Bababolt" címmel kerül sor a balett-táncosok évzáró műsorára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: