2010-05-12 17:13:32• hírek • Szatmár.ro

Franciaországba látogattak az iskolások

Tartalmas kiránduláson vett részt nemrég a Balcescu-Petőfi Iskola tanárainak és diákjainak egy csoportja a franciaországi Grasse városában.

A látogatásra egy Comenius projekt kapcsán került sor, ugyanis az iskola ebben az évben lengyel, török, francia, spanyol és bolgár tanintézményekkel működik együtt, hogy minél többet megismerjenek egymás kultúrájáról, életéről, szokásairól - tájékoztatott Ianos Erzsébet, az iskola tanára.

Az első közös találkozó Bulgáriában volt ez év márciusában Stara Zagora városában. Akkor az oktatási rendszerről, a különböző országok földrajzi jellemzőiről és történelméről szólt a tapasztalatcsere.

„Franciaországban a zene volt a központi téma. Iskolánk tanulói beszámoltak az itthoni zenei oktatásról, sajátos népzenénkről, népi viseletünkről és természetesen a mai fiatalok zenei izléséről is. Különleges feladatnak számított elkészíteni egy videoklipet, és előadni egy Beatles -dalt, a Yesterday-t, melynek fordítása megjelent minden résztvevő ország nyelvén feliratozva is. Iskolánkból Koncz Kriszta birkózott meg tökéletesen ezzel a feladattal. A projekben résztvevők Bob Dylan „Blowing in the wind" dalát választották nyitó-dalnak, melyet minden ország lefordított a saját nyelvére is." - magyarázta a tanárnő.

Mivel Grasse a „parfümök városa", lehetőség adódott a Fragonard-i parfümkészítésből ízelítőt kapni, és megtekinteni egy Nemzetközi Parfüm Múzeumot valamint megcsodálni Cannes és Nice városokat is.


Franciaországban járt az iskola küldöttségeFranciaországban járt az iskola küldöttsége


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: