2020-08-04 08:37:39• hírek • Bede Emőke

Francia székhelyű részvénytársaság vásárolná be magát a Schlemmerbe

Fotó: delfingen.com
Fotó: delfingen.com

A Versenytanács már vizsgálja azt az ügyletet, mely által a Delfingen Industry Rt. felvásárolná a Schlemmer csoport részvényeinek és javainak egy részét – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

A francia székhelyű Delfingen Industry Rt. főként autóipari alkatrészek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, jelenleg 20 országban van jelen 26 üzemmel és 3000 munkatárssal. Romániában a részvénytársaság két leányvállalattal ( Delfingen Ro – Transilvania Kft. és Delfingen Ro – Valahia Kft.), valamint két gyártási ponttal rendelkezik.


A német gyökerekkel rendelkező Schlemmer csoport ugyancsak autóalkatrész-gyártással foglalkozik, viszont működési és pénzügyi nehézségei miatt a müncheni pénügyi bíróság 2019 decemberében előzetes csődeljárás alá vonta a vállalatot. A Schlemmer ázsiai egységeit már felvásárolta a csoport kínai partnere, a Gengmai-Ningbo Huaxiang csoport. A Delfingen által kezdeményezett ügylet a 100 millió eurós pénzügyi forgalom mellett mintegy 1000 embert és 5 gyárat érintene Németoszágban, Romániában, Oroszországban, Marokkóban és Tunéziában.


"Napjaink bonyolult piaci helyzetében ez az akvizíció elősegíthetné a Delfingen piaci részesedésének megszilárdítását Európában, és megerősítené kapcsolatait a német auógyárakkal és alkatrész-beszállítókkal" - olvasható a részvénytársaság angol nyelvű közleményében, melyből az is kiderül, hogy a részvényfelvásárlás a jogi dokumentációk véglegesítése után, akár már három hónapon belül végbemehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: