2011-05-11 09:18:02• hírek • Szatmár.ro

Green Love - Zöld szerelem

A Hans Lindner Alapítvány hat fiatal önkéntese  vett részt a „Fiatalok Lendületben" nemzetközi program „Green Love-Zöld szerelem" elnevezésű több napos, nemzetközi rendezvényén, amely környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Az ifjúsági program Nyíregyházán, a „Mustárház" Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda szervezésében valósult meg május 2 - 9 között, román, magyar, török fiatalok, valamint az Európai Önkéntes Szolgálat portugál, spanyol és macedón önkénteseinek részvételével.

A projekt résztvevői bemutatták saját országuk környezeti problémáit, a helyi hulladékgazdálkodás és a szelektív gyűjtés tapasztalatait, beszéltek a természetvédelemről és a nemzeti parkokról, valamint az EU környezetvédelmi stratégiáiról és a tagországok környezetvédelmi kezdeményezéseiről. Emellett a fiatalok csapatépítő tréningen vettek részt, melyeken az egyes résztvevő országok kultúráját és hagyományait ismerhették meg, de interkulturális estet is szerveztek, amelyen bemutatásra kerültek valamennyi nemzet specifikus ételei, italai és egyéb kultúrális jellegzetességei.


A szatmári küldöttség
A szatmári küldöttség


A résztvevőket tájékoztatták a Tisza folyó környezetvédelmi problémáiról, az ezzel kapcsolatos környezetvédelmi programokról és a Natura 2000 által védett magyarországi területekről. Meglátogatták az Állatkertet és a nyíregyházi Sóstó-fürdőt, majd a programsorozat végén, egy rövid fotókiállitás keretében bemutatták a találkozó során a Nyíregyházán tapasztalt jó és rossz példákat. Az utolsó este valamennyi fiatal bekapcsolódott a "multikulturális" bográcsos elkészítésébe.
A Hans Lindner Alapítvány hat fiatal önkéntese: Mandrut Mara, szociális munkás, Herczeg Katalin, közgazdász, Marius Bălănescu, újságíró, Földes Ionut és  Czikle Benjamin, egyetemisták, Bokor Levente, designer azzal a reménnyel tértek haza, hogy ők maguk kezdeményezői, illetve városunk helyszíne lesz majd hasonló, jövőbeli eseményeknek.

A „Fiatalok Lendületben" program elősegíti a mobilitást, a kezdeményező képességet, a kultúrák közötti átjárhatóságot, fejleszti a fiatalok közötti szolidaritás élményét Európában és világszerte, és fő célja, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a társadalmi élet valamennyi területén. A Hans Lindner Alapítvány ezúton is köszönetet mond az önkénteseknek, hogy a nemzetközi eseményen példamutató módon képviselték városunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: