2011-04-14 14:47:50• hírek • Szatmár.ro

A harmadik JOINTEC képzés

Idén is megrendezik a népszerű Ötletbörzét, amely 2011-ben „új ruhát öltött" és a JOINTEC nevet viseli.

Ebben az évben kétszáz középiskolás - 100 romániai és 100 magyarországi - vesz részt a Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége Egyesületének vállalkozói játékában. Ahhoz, hogy minden szempontnak megfelelő vállalkozást tudjanak „megalapítani", a mindkét oldalon, Szatmáron és Nyíregyházán is szemináriumokat szerveznek a fiataloknak.

A szatmári fiatalok már több képzésen is túl vannak. Az első képzés meghívottja a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hatóság igazgatója, Békéssy Erzsébet volt, aki segített a fiataloknak úgy átgondolni üzleti terveiket, hogy azok ötvözzék a gazdasági érdekeket a környezetvédelemmel. A második szemináriumon Dezső Júlia szociológus segített a fiataloknak üzleti terveik összehangolásában, megtalálni azokat a módozatokat, amelyek segítenek a vállalkozások megvalósításában.
A legutóbb megrendezett, harmadik JOINTEC képzés témája pedig a Marketing volt, a döntések és intézkedések stratégiai sokrétűségének bemutatása egy vállalkozáson belül, mindez a Marketing Mix módszer tükrében: értékesítés, ár, termék és reklám.

Számos példa és esettanulmány szemléltette egy vállalkozó döntéseinek hatásait és súlyát. A marketing helyes folyamata révén megvalósul a vállalkozás  hatékony megszervezése és kedvező kapcsolat jön létre a termelés és a kereslet között.
Az elméleti rész után a csapatok az újonnan elsajátított ismereteket alkalmazták saját válallkozásaikban. Ebben segítették őket olyan sikeres helyi vállalkozók, mint: Pásztor Zoltán, Sveda János, Varga József.
A következő képzésre április 18-án kerül sor, vállalkozás-szervezés és pénzügyi terv fejezetek lesznek ismertetve.


Megtartották a harmadik képzést
Megtartották a harmadik képzést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: